Babiš vystoupil na veřejnost po boku amerického ministra. A takto uzemnil redaktora ČT

14.11.2018 15:30

Předseda vlády Andrej Babiš po návratu z italského Palerma znovu řešil otázku výstavby nových bloků jaderných elektráren v Česku. O možnosti výstavby nových bloků debatoval s ministrem pro energetiku USA Rickem Perrym, který je na návštěvě v Česku. Pánové se ujistili, že se Češi a Američané vnímají jako partneři, a shodli se na tom, že není dobrý, když je nějaká země příliš závislá na jediném energetickém zdroji.

Babiš vystoupil na veřejnost po boku amerického ministra. A takto uzemnil redaktora ČT
Foto: Repro foto ČT24
Popisek: Premiér Babiš na tiskovce z Palerma

Premiér Andrej Babiš znovu předstoupil před novináře. Po návratu ze zahraniční cesty ze sicilského Palerma hovořil o energetické politice Česka, která bude do budoucna co nejtransparentnější. „Při investicích do jádra musíme vnímat i naši geopolitickou orientaci a já jsem velice rád, že jsem dostal informaci, že firma Westinghouse má k dispozici de facto novou technologii na výstavbu bloků.

Rick Perry poděkoval Babišovi za vedení plodného dialogu. Jsme spojenci, jsme přátelé, řekl jasně s tím, že se mu dostalo vřelého přijetí nejen u premiéra Babiše, ale také u prezidenta Miloše Zemana.

Novinář Martin Jonáš poté za Českou televizi položil otázku, zda má americká administrativa na české straně spolehlivého partnera, vzhledem k současným vnitropolitickým problémům. „Já bych naši zahraniční návštěvu neobtěžoval našimi vnitropolitickými problémy,“ odpověděl prostě a krátce Babiš, a tak se vyhnul sdělení na téma, jestli bude i nadále pokračovat menšinová vláda ANO a ČSSD podporovaná komunisty, když vyšlo najevo, že byl syn premiéra Babiše Andrej Babiš mladší v jistou dobu odvezen na Krym, a to prý proti své vůli. Možná i proto, aby se nemohl vyjadřovat ke kauze Čapí hnízdo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…