Babiš žádá hlavy pučistů ANO z Ústí. Prý zklamali voliče

28.06.2015 10:42

Na sociální síti Facebook se nalézá prohlášení hnutí ANO, jež se v něm jasně distancuje od počínání organizace strany v Ústí nad Labem. Část tamních členů svrhlo dosud vládnoucí koalici ANO a uskupení PRO! Ústí. Předsedu Andreje Babiše to zřejmě rozlítilo natolik, že se do celé věci osobně vložil a žádá hlavy pučistů.

Babiš žádá hlavy pučistů ANO z Ústí. Prý zklamali voliče
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Vicepremiér Andrej Babiš

„Chápeme to jako ukázkový puč, od kterého se jako vedení ANO důrazně distancujeme. Část zastupitelů za ANO se kvůli svým zájmům spojila s opozicí, což absolutně odmítáme,“ říká předseda hnutí Andrej Babiš. „Absolutně také odmítáme, aby se lidé volení za hnutí ANO takto chovali ke svým koaličním partnerům a hlavně k obyvatelům Ústí nad Labem, kteří věřili, že kmotrovské časy ve městě mohou skončit,“ dodal předseda hnutí s tím, že situaci v severočeském krajském městě hodlá i nadále řešit osobně.

Připomeňme, že v tomto týdnu se polovina zastupitelského klubu hnutí ANO rozhodla, že svrhne dosavadní koalici, v níž uskupení Andreje Babiše hrálo prim. Koalici ANO a PRO! Ústí nahradilo nové spojenectví části politiků z Babišova hnutí ANO po boku s uskupením Ústecké fórum občanů (UFO). Tato menšinová koalice se ujala moci díky podpoře KSČM, ČSSD a ODS.   

Jak již bylo řečeno, Babiš toto chování považuje za nepřijatelné a spolu s dalšími členy předsednictva rozhodl o zrušení tamní oblastní organizace a vyloučení všech 29 členů. Dále žádá, aby se zastupitelé zvolení za ANO vzdali svých mandátů, neboť se zachovali nečestně jak ke svému koaličnímu partnerovi, tak především k občanům.

Celé prohlášení:

Hnutí ANO ruší organizaci v Ústí, pučisty nabádá ke složení mandátů

Předsednictvo hnutí ANO nesouhlasí se změnami ve vedení města Ústí nad Labem, kde dosud vládla koalice ANO s hnutím PRO! Ústí. V neděli proto rozhodlo o okamžitém zrušení tamní oblastní organizace a vyloučení všech jejích 29 členů. Zároveň vyzvalo zastupitele ANO, kteří napomáhali puči na radnici tohoto krajského města, aby se vzdali svých mandátů.

Polovina zastupitelského klubu hnutí ANO na středečním jednání městského zastupitelstva iniciovala svržení dosavadního primátora za ANO Josefa Zikmunda a sestavila účelovou koalici s hnutím UFO, kterou podporují zastupitelé ODS, ČSSD a KSČM.

Vedení hnutí ANO tento postup důrazně odmítá a vyzývá ústecké zastupitele Věru Nechybovou, Pavla Dufka, Renatu Zrníkovou, Martina Beneše, Miroslava Štráchala a Yvetu Tomkovou ke složení mandátů, které ve volbách získali za hnutí ANO.

"Chápeme to jako ukázkový puč, od kterého se jako vedení ANO důrazně distancujeme. Část zastupitelů za ANO se kvůli svým zájmům spojila s opozicí, což absolutně odmítáme," říká předseda hnutí Andrej Babiš. "Absolutně také odmítáme, aby se lidé volení za hnutí ANO takto chovali ke svým koaličním partnerům a hlavně k obyvatelům Ústí nad Labem, kteří věřili, že kmotrovské časy ve městě mohou skončit," dodal předseda hnutí s tím, že situaci v severočeském krajském městě hodlá i nadále řešit osobně.

Hnutí ANO

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…