Babiš znovu promluvil o uprchlících. Parchant, parchant, parchant, zareagoval majdanista Peszynski

03.08.2016 20:18

Vicepremiér a ministr financí Andrej Babiš (ANO) chce, aby přijímání migrantů do Česka na mimořádné schůzi projednala Poslanecká sněmovna. Kvóty nebudu respektovat i za cenu hrozících sankcí, uvedl Babiš na Twitteru. Projednat přijímání migrantů v Parlamentu navrhl v úterý i prezident Miloš Zeman prostřednictvím svého mluvčího Jiřího Ovčáčka. Úřad vlády odkázal v otázce migrace na dřívější vyjádření premiéra Bohuslava Sobotky.

Babiš znovu promluvil o uprchlících. Parchant, parchant, parchant, zareagoval majdanista Peszynski
Foto: Hans Štembera
Popisek: Aktivista Tomasz Peszynski, odpůrce demonstrace 3. tábor lidu

Babiš na Twitteru uvedl, že je nutné reagovat na potřeby a obavy občanů a postarat se o jejich bezpečnost. „I za cenu sankcí,“ napsal. Ve svém komentáři na serveru Expres.cz pak dodal, že v ČR nechce ani jediného uprchlíka, a to ani dočasně. „Přestal jsem věřit v úspěšnou integraci, v multikulturalismus,“ napsal Babiš.

Plán na přerozdělení migrantů na základě povinných kvót schválily státy EU loni v září. Česká vláda se opakovaně staví proti kvótám, na rozdíl od Slovenska a Maďarska ale jejich přijetí nenapadla u unijního soudu. „Dnes už je na žalobu pozdě. Na druhou stranu říkám, že v EU se občas nerespektují rozhodnutí komise ze strany členských států,“ uvedl Babiš. Česko by se mělo v této otázce podle něj zachovat obdobně.

Aktivista z tzv. pražského majdanu Tomasz Peszynski se po Babišově vyjádření neudržel a na sociální sítí Facebook k němu přidal pár velmi ostrých slov. „To je fakt parchant.., parchant, parchant, parchant.. to není dobrý..“ sdělil Peszynski svůj názor. 

Premiér Bohuslav Sobotka aktuálně čerpá dovolenou

Pokud by kvůli tomuto postupu došlo na sankce, navrhuje Babiš, aby se proti nim Česká republika bránila žalobou. „Z hlediska přístupu k migraci bychom si měli brát příklad z Maďarska a Slovenska,“ napsal pro Expres.cz.

Ovčáček v úterý řekl, že Zeman nesouhlasí s jakýmkoli přijímáním uprchlíků. „Naše země si prostě nemůže dovolit riskovat teroristické útoky, k jakým došlo ve Francii a Německu,“ řekl Ovčáček. Přijímání migrantů by podle něj vytvářelo podhoubí pro barbarské útoky na území ČR. Zemanovy názory dnes kritizoval evropský komisař pro digitální ekonomiku a společnost Günther Oettinger, český prezident podle něj svými výroky oslabuje Evropu. Dodal, že Zeman takto haní evropské zákonodárství, protože uprchlické kvóty jsou jeho součástí.

Premiér Bohuslav Sobotka aktuálně čerpá dovolenou, podle tiskového oddělení Úřadu vlády se k problematice migrace a postoji vlády k ní v minulých dnech opakovaně vyjadřoval. Na jeho stanovisku se nic nemění, uvedlo tiskové oddělení.

Sobotka v minulosti uvedl, že politici by neměli využívat obav obyvatel z migrační krize pro budování politické kariéry. Není to podle něho dobrá cesta, řešení imigrace do Evropy neposune. Klíčová je ochrana vnějších hranic Evropské unie, je také třeba otevřít otázku společné evropské armády, uvedl už dřív ministerský předseda. Zároveň zdůraznil, že je nutné pomáhat lidem, kteří mají právo na azyl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…