Babišák je na koni, vysmátej i za rouškou, všiml si Ondřej Hejma. A chytil se za hlavu nad opozicí: Pekarová je „ochuzený Kalousek“, z něj jde alespoň autentický hnus

20.04.2020 16:34

Ondřej Hejma měl v Podtrženo, sečteno tentokrát zřejmě útočnou náladu, protože to od něj schytala TOP 09. Předsedkyně Adamová, Miroslav Kalousek i starosta Prahy 6 Kolář. Adamová, když mluví, prý zní jako Kalousek. Akorát ne tak autenticky. Ale nedošlo jen na TOP 09. Umělci by si všichni podle Hejmy měli najít práci. Zato Angela Merkelová podle něj utekla z lopaty.

Babišák je na koni, vysmátej i za rouškou, všiml si Ondřej Hejma. A chytil se za hlavu nad opozicí: Pekarová je „ochuzený Kalousek“, z něj jde alespoň autentický hnus
Foto: Repro XTV
Popisek: Ondřej Hejma na dálku v XTV

Hned na úvod došlo na rozvolňování opatření. „Já myslím, že rozvolňovat je potřeba ze všech sil,“ tvrdil komentátor. Ovšem dodal, že plán je jen zbožným přáním a všichni doufají, že se nebudeme muset vracet do mizérie. O to, co se bude uvolňovat první, bude podle něho ještě velký spor, ale sám je prý spokojen. Hned nato předhodil Xaver Hejmovi Babišovy sliby z Událostí, komentářů.

„Babišák je na koni, to je jasný, Babišák je generál, o všem rozhoduje, neomezený balík peněz má k dispozici, kdyby něco, další se dotisknou, čili on je v ideální pozici. Já jsem ho viděl tuhle v televizi, byl vysmátej i za tou rouškou. Úplně jiná figura než před 14 dny, kdy zmizel z televizních obrazovek. Dneska už je vysmátej a myslím i připravenej cálovat, dávat lidem peníze,“ zhodnotil Hejma. „Na korunu nekouká,“ mínil o prospektu, že Babiš bude rozdávat. Premiér prý z tiskových konferencí zmizel proto, protože byl vystresovaný a už to na něm bylo vidět. Hejma se pak věnoval hrozbě, že si umělci najdou jinou práci a zhroutí se „umělecký ekosystém“, která zazněla na ČT.

Anketa

Souhlasíte se zvýšením koncesionářského poplatku pro ČT?

2%
98%
hlasovalo: 28691 lidí
Souhlasil, že 25 tisíc opravdu nic neřeší, ale prý to ani nikdo za řešení nevydává, a s tímto „helikoptérovým“ řešením souhlasí. Na obrovské nájmy to podle něho nepomůže, ale na důstojné žití ano, s „pětikilem na den“ se dá vyjít. „Já myslím, že umělci by si stejně měli všichni najít jinou práci, pro jistotu, kdyby to náhodou krachlo,“ prohlásil o vládním plánu na rozdání 25 tisíc všem OSVČ. Dodal, že tento obor zná dobře jako frontman kapely Žlutý pes a že každý druhý hudebník má nějaké vedlejší zaměstnání, protože uživit se jen hudbou na malém českém trhu je v podstatě iluze. „Za muzikanty můžu říct, muzika je poslání a ty lidi by to často dělali i zadarmo, ale za peníze je to přeci jenom příjemnější,“ komentoval pak přímo „hrozbu“, že se umělci dají na jinou dráhu. Přes článek o pornu v brněnském bytu na Seznamu se Hejma krátce otřel i o toto téma: „Pornoprůmysl se už zahnízdil i mezi našimi umělci, možná v krizi bude mít konjunkturu, já si myslím, že má právo na život.“

Dále měl Hejma na paškále fake news šířené předsedkyní Adamovou o armádě, která rozváží perníčky. Dodejme, že se předsedkyně za svá slova omluvila. Komentátor pravil, že Adamová prostě na něco skočila a nic neověřovala. „Ta Adamová, ona je taková sympatická, mladá, pohledná ženská, ale když otevře pusu, je to, jak když mluví Kalousek, a to je šílený, taková kombinace,“ pravil Hejma, ale Xaver mínil, že se jedná o ochuzenou verzi Kalouska bez vtipu. „A je to autentický, ten hnus a zloba z něj jde přirozeně, kdežto jí tu zlobu nevěřím,“ nakládal Hejma politikům TOP 09 dál.

Xaver mínil, že se Adamová na sociálních sítích utrhla z řetězu, ovšem podle Hejmy je to proto, protože opozice to má teď těžké, protože se nemohou dostat do médií. „Takže tlačej na pilu, tlačí až příliš,“ zhodnotil aktivity opozice na sítích. „Stejně jako profesor Fiala. Jsou zoufalí, tak to přehánějí a myslím, že si sami škodí,“ dodal. Ale pozitivně zhodnotil, že se Adamová omluvila.

I na návrh na přejmenování stanice moskevského metra došlo. Hejmovi bylo moskevské metro ukradené, ale kauza s Koněvem je prý důležitá. Starosta Kolář (TOP 09) prý na Praze 6 „řádí jak černá ruka“ a devastuje tuto městskou část. „Dělá jednu kravinu za druhou a je to jenom proto, aby se dostal do těch médií. Je to propagační kampaň topky, nic jinýho,“ vrátil se Hejma ke svému minulému tématu. Kolář prý potřebuje hlasy dejvických antikomunistů na zvolení a je mu jedno, že tím škodí republice. „Nicméně lidi ten hnus a zlovůli viděj, to s tou rouškou skutečně přehnal a myslím, že se to proti němu obrátí, o Rusech nemluvě,“ mínil bývalý novinář. Pokud Ondřeji Kolářovi poradil odstranit sochu jeho otec, tak prý poradil špatně.

Dále Hejma komentoval rozhovor Václava Klause. Nesouhlasil s tvrzením, že čísla mrtých a nakažených nejsou nic závažného, protože se nejedná o přesné statistiky. Ale souhlasil, že vládnou epidemiologové. Což prý musí Václava Klause štvát, protože nebyl zvyklý, aby mu do vládnutí mluvili doktoři. Dále souhlasil i s tím, že je potřeba omezovat zbytečné výdaje. „Všechny ty neziskovky, zelený iniciativy a tak dále,“ souzněl Hejma s bývalým prezidentem.

Xaver Veselý pak předhodil situaci v Německu, kde se rozvolňuje rychleji, a Hejma mínil, že situaci bude dobré sledovat, protože vývoj v Německu částečně předurčí postup u nás. Angela Merkelová prý politicky utekla hrobníkovi z lopaty. A že roušky nebudou povinné? To je podle Hejmy česká specialita, zvláště např. roušky v televizi v zahraničních médiích nenajdete. Ale schválil to jako symbolické gesto. „Jasně že jednou někdo zjistí, že to bylo zbytečný, ale teď to funguje,“ dodal na závěr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…