Babiše prý chtějí zabít

05.11.2015 7:04

Ministr financí Andrej Babiš se cítí být ohrožen na životě, a proto požádal svého kolegu z vlády – ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD) o přidělení policejní ochranky. Zda bude jeho žádosti vyhověno, není známo.

Babiše prý chtějí zabít
Foto: repro TV Prima, tan
Popisek: Andrej Babiš v Partii TV Prima

„Došlo k několika pokusům, které ohrožovaly můj život, podrobnosti ale sdělovat nechci. Proto jsem dnes (ve středu) poslal ministrovi vnitra dopis, ve kterém jsem ho požádal o udělení policejní ochrany,“ vysvětlil Babiš deníku Právo s tím, že by podle jeho názoru měl mít ministr financí automaticky nárok na bodyguardy. Šéf resortu financí totiž nepatří mezi ústavní činitele, kteří mají v současné době při nástupu do funkce nárok na policejní ochranu.

„Podle mého názoru jsem mnohem ohroženější než premiér, ministr spravedlnosti nebo vnitra. Připravuji novelu zákona o hazardu, opatření proti daňovým únikům, spadají pode mě finanční i celní správa. Jaké kompetence má ministr spravedlnosti, když ani nemůže odvolat kontroverzní státní zástupce?“ podotkl Babiš, který si podle zjištění deníku Právo osm let platí vlastní auto s řidičem i ochranku, která střeží i jeho děti a družku Moniku.

Obavy o život může ministr financí podložit několika incidenty, jež ho za dobu, co vede státní kasu, ohrožovaly. Loni mu přišly obálka s jedem a parte, letos v srpnu zase vyšlo najevo, že albánský gang plánoval Babišovi unést dítě.

Zda ministr vnitra Milan Chovanec Babišově žádosti vyhoví, není jasné. Deník Právo nicméně v této souvislosti podotýká, že šéfové resortu vnitra zpravidla žádostem ohrožených lidí vyhovují. Bodyguardi přebírají odpovědnost nejen za ochranu, ale i přepravu chráněné osoby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…