Babišem ovládané ministerstvo se vážně střetlo s Erikem Bestem. O copak šlo?

24.07.2014 13:34

Ministerstvo pro místní rozvoj pobouřil článek novináře Erika Besta o Věře Jourové a její možné nástupkyni v čele rezortu Kláře Dostálové. Podle ministerstva není pravdivé tvrzení o jejím spojení s právníkem Robertem Perglem.

Babišem ovládané ministerstvo se vážně střetlo s Erikem Bestem. O copak šlo?
Foto: Petr Merta
Popisek: Americký novinář Erik Best

„Jourová navrhuje jako svoji nástupkyni na Ministerstvu pro místní rozvoj náměstkyni pro evropské programy Kláru Dostálovou,“ napsal v tomto článku Erik Best na webu Final Word. „Dostálová se pak stala tváří Komory administrátorů veřejných zakázek (KAVZ). KAVZ je nástrojem právníků Roberta Pergla a Radka Pokorného pro cokoli, kromě zvyšování transparentnosti zadávání veřejných zakázek," dodal.

Dále se věnoval i spojení Kláry Dostálové s právníkem Robertem Perglem. „Pokud Babiš tlačí Jourovou do Bruselu kvůli nepřiměřenému vlivu, který na ni mají Pergl a Pokorný, jmenování Dostálové by mu zhatilo plány. Logičtějším krokem by pro něj bylo další překvapení při obsazování postů, jako to nedávno předvedl v ČEZu,“ napsal americký publicista.

Původní text Erika Besta si PŘEČTETE ZDE

Podle Ministerstva pro místní rozvoj jsou ale taková tvrzení nepravdivá a Best by měl příště lépe ověřovat. „V době nominace ministryně Věry Jourové na komisařku jsou debaty a spekulace o jejím nástupci/nástupkyni zcela přirozené a pochopitelné. Články by však měly být pravdivé. Dedukce Erika Besta jsou postaveny na nepravdivých a neověřených informacích,“ píše ministerstvo ve své tiskové zprávě.

„Klára Dostálová, současná náměstkyně ministryně pro místní rozvoj, nebyla nikdy členkou, natož tváří, Komory administrátorů veřejných zakázek a zmiňovaného právníka Roberta Pergla nezná,“ ujišťuje. Ministerstvo také získalo vyjádření zmíněného Roberta Pergla. „Paní náměstkyni Kláru Dostálovou jsem nikdy v životě neviděl, panu Bestovi jsem už napsal a žádám omluvu,“ uvedl.

Celé prohlášení:

Ať si Erik Best nejprve ověří informace, než něco napíše

„Jourová navrhuje jako svoji nástupkyni na ministerstvu pro místní rozvoj náměstkyni pro evropské programy Kláru Dostálovou,“ píše Erik Best americký publicista na webu Final Word. "Dostálová se pak stala tváří Komory administrátorů veřejných zakázek (KAVZ). KAVZ je nástrojem právníků Roberta Pergla a Radka Pokorného pro cokoli, kromě zvyšování transparentnosti zadávání veřejných zakázek," poznamenává. „Jourová řekla ČT, že Dostálová by byla zárukou kontinuity na ministerstvu. Pokud Babiš tlačí Jourovou do Bruselu kvůli nepřiměřenému vlivu, který na ni mají Pergl a Pokorný, jmenování Dostálové by mu zhatilo plány. Logičtějším krokem by pro něj bylo další překvapení při obsazování postů, jako to nedávno předvedl v ČEZu,“ dodává Best.

V době nominace ministryně Věra Jourové na komisařku jsou debaty a spekulace o jejím nástupci/nástupkyni zcela přirozené a pochopitelné. Články by však měly pravdivé. Dedukce Erika Besta jsou postaveny na nepravdivých a neověřených informacích. Klára Dostalová, současná náměstkyně ministryně pro místní rozvoj nebyla nikdy členkou, natož tváří Komory administrátorů veřejných zakázek a zmiňovaného právníka Roberta Pergla nezná.

Stejnou informaci potvrdil Robert Pergl: „Paní náměstkyni Kláru Dostálovou jsem nikdy v životě neviděl, panu Bestovi jsem už napsal a žádám omluvu.“ 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617.584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…