Pane Babiši, radujte se. Vyšel průzkum, který Vás určitě potěší

05.03.2014 10:24

Společnost ppm factum vytvořila aktuální volební model, ukazující, jak by v současnosti dopadly volby do Poslanecké sněmovny. Průzkum se konal na konci února mezi tisícovkou občanů. Vyhrálo by hnutí ANO a do sněmovny by prošlo celkem sedm stran, stejných jako v říjnových volbách.

Pane Babiši, radujte se. Vyšel průzkum, který Vás určitě potěší
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jednání sněmovny

Anketa

Který člen vlády je zatím vaším největším oblíbencem? (Restart hlasování 9.6.2014)

18%
52%
1%
10%
3%
hlasovalo: 11206 lidí

Hnutí Andreje Babiše by získalo 19,7 procenta a jen těsně by porazilo ČSSD, která by si připsala 18,7 procenta. Na třetím místě by skončili komunisté se ziskem 15,7 procenta. S odstupem následuje TOP 09 s rovnými 11 procenty, ODS se 7,1, hnutí Úsvit oproti jiným průzkumům posílilo s 6,4 a pořadí uzavírají lidovci s 6,2.

Po přepočtení na mandáty by hnutí ANO sestavilo nejsilnější poslanecký klub o 51 členech. Za ČSSD by do lavic usedlo 48 poslanců, komunisté by obsadili 40 křesel. TOP 09 by měla k dispozici 23 hlasů a ODS 14 poslanců. Okamurův Úsvit by reprezentovalo 13 poslanců a lidovci by se museli spokojit s 11 mandáty.  

PROHLÉDNĚTE SI KOMPLETNÍ PRŮZKUM

Ve srovnání s výsledky voleb loňského roku nedošlo u žádné strany k výraznějšímu posunu. Největší propad zaznamenala ČSSD, a to o necelá dvě procenta. Kdo však posílil nejvýrazněji ze všech, jsou neparlamentní Zelení. Strana, která v říjnu jen těsně překročila tříprocentní hranici pro vyplacení státního příspěvku na hlas, by nyní atakovala pět procent, znamenajících vstup do sněmovny. Připsala by si 4,8 procenta hlasů. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…