Babiši, já zvyšuji důchody! Já, ohradila se Marksová. A rozesmála se nad představou, jak ministr financí hledá peníze

19.09.2016 13:01

Důchodcům se nakonec zřejmě budou moci valorizovat penze o 300 korun měsíčně. V rozpočtu ministerstva financí se totiž našlo 3,5 miliardy korun, které to umožní, uvedl ministr financí Andrej Babiš (ANO). V neděli prohlásil, že návrh na navýšení valorizace penzí předloží vládě. Informoval o tom server Novinky.cz.

Babiši, já zvyšuji důchody! Já, ohradila se Marksová. A rozesmála se nad představou, jak ministr financí hledá peníze
Foto: FTV Prima, spol. s r.o.
Popisek: Andrej Babiš na Primě

Ministryně sociálních věcí Michaela Marksová (ČSSD) na to reagovala prohlášením, že navýšení důchodů o 300 korun prosazovala už dřív a že podání takového návrhu je v její, nikoliv Babišově kompetenci. „Jsem ráda, že po několika měsících debat, kdy jsem chtěla navýšit důchody o 300 Kč, zatímco A. Babiš jen o 200 Kč, mi konečně ustoupil a vzpomněl si na svůj starý slib z března. Jen bych ráda podotkla: Navýšení důchodů na vládu předkládám já, nikoli on!“ napsala Marksová na svém facebookovém profilu.

Celý text je ZDE

Dosavadní koaliční dohoda hovořila pouze o navýšení o 200 korun, ačkoliv ČSSD také hovořila o tom, že penzistům by se měly přidat tři stovky. Babiš ale tvrdí, že právě koaliční partneři ho dotlačili k nižší částce, i když on sám navýšení důchodů pro příští rok o 300 korun avizoval letos v březnu.

„Plánované peníze mi ale vzaly ČSSD s KDU-ČSL na zbytečně vysoké navýšení rozpočtu pro vědu a výzkum,“ stěžoval si Babiš.

Skutečnost, že ministr financí našel tři a půl miliardy na valorizaci penzí, glosoval na sociální síti také novinář Hospodářských novin Petr Honzejk: „Nesmírně mě baví titulky, že ‚Babiš našel 3 a půl miliardy na zvýšení důchodů‘. Představuju si, jak AB s prohlubujícími se vráskami na čele bloudí chodbami úzkostlivě firemně řízeného ministerstva financí, kde vše zařezává do haléře, oči mu zvolna vlhnou beznadějnou empatií k důchodcům, když tu najednou skrze neodbytně deroucí se slzu zahlédne pod dveřmi jedné ze stovek kanceláří v křídle, kde ještě nikdy nebyl, stokorunu. Veden instinktem dobrého hospodáře bere za kliku a v tu ránu: Ha! Do chodby se vyvalí hromada peněz, kterou jeho cvičené oko neomylně odhadne přesně na tři a půl miliardy korun! ‚Hosana,‘ volá. Sbíhají se úředníci a při pohledu na AB stojícího vprostřed řeky peněz, nad kterou jako by se vznášel, padají jeden po druhém na kolena a šeptají ‚Svatý, svatý, svatý‘!!! :)),“ napsal Honzejk na sociální síti. Tento příspěvek s pobavením sdíleli jak ministryně Michaela Marksová, tak její vládní kolega a šéf lidovců Pavel Bělobrádek.

Celé znění příspěvku Michaely Marksové na jejím facebookovém profilu:

Jsem ráda, že po několika měsících debat, kdy jsem chtěla navýšit důchody o 300,- Kč, zatímco A. Babiš jen o 200,-, mi konečně ustoupil a vzpomněl si na svůj starý slib z března. Jen bych ráda podotkla: Navýšení důchodů na vládu předkládám já, nikoli on!

Celé znění příspěvku Petra Honzejka na jeho facebookovém profilu:

Nesmírně mě baví titulky, že "Babiš našel 3 a půl miliardy na zvýšení důchodů." Představuju si, jak AB s prohlubujícími se vráskami na čele bloudí chodbami úzkostlivě firemně řízeného ministerstva financí, kde vše zařezává do haléře, oči mu zvolna vlhnou beznadějnou empatií k důchodcům, když tu najednou skrze neodbytně deroucí se slzu zahlédne pod dveřmi jedné ze stovek kanceláří v křídle, kde ještě nikdy nebyl, stokorunu. Veden instinktem dobrého hospodáře bere za kliku a v tu ránu: Ha! Do chodby se vyvalí hromada peněz, kterou jeho cvičené oko neomylně odhadne přesně na tři a půl miliardy korun! "Hosana," volá. Sbíhají se úředníci a při pohledu na AB stojícího vprostřed řeky peněz, nad kterou jako by se vznášel, padají jeden po druhém na kolena a šeptají "Svatý, svatý, svatý"!!! :))

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…