Babiši, podpoř gaye! píší Jančura, Česká spořitelna, Vodafone... A které další firmy?

02.05.2019 11:04

Médii před časem proběhla zpráva, že stejnopohlavní sňatky požadují i zástupci českých firem a že v tomto směru zaslaly firmy i dopis předsedovi vlády Andreji Babišovi. Analytik Petr Markvart údajný text dopisu získal a zveřejnil na svém Facebooku. A má k němu několik poznámek. Podle něj nejde o žádné významné tvůrce HDP v Čechách. Za to jde povětšinou o sponzory průvodu Prague Pride a provozovatele služeb, které z něj profitují.

Babiši, podpoř gaye! píší Jančura, Česká spořitelna, Vodafone...  A které další firmy?
Foto: Vít Hassan
Popisek: Duhový průvod Prahou v rámci festivalu Prague Pride, který přibližuje život leseb, gayů, bisexuálů a transsexuálů

„Tak jsem konečně sehnal faksimile dopisu, který poslaly ty ‚velké firmy‘ předsedovi vlády s požadavkem na zavedení homosňatků, abych si porovnal jeho skutečnou podobu a text s humbukem, který okolo něj vytvořili čeští presstituté,“ informuje Markvart spolu se snímkem dopisu.

Firmy v něm argumentují pojmy jako „diverzita zaměstnanců“, „rozmanitá, otevřená společnost“ a tvrdí, že rovnost vede k tvořivosti.

Anketa

Souhlasíte s rozhodnutím Ústavního soudu, že hotel měl právo odmítnout klienty z Ruska, protože neodsoudili anexi Krymu?

hlasovalo: 23666 lidí
Markvart k tomu přidává tři poznámky:

1) Není úplně jasné, kdo vlastně co podporuje, neboť text jasně uvozuje douška „my, níže podepsaní“, kdy je na závěr ke jménu konkrétního pracovníka (od jednatelů a majitelů až po tiskové mluvčí) připojeno logo společnosti. Žádají o to tedy společnosti nebo konkrétní lidé?

2) Společnosti uvedené pod textem nejsou žádní tvůrci HDP. Jedná se o společnosti dovážející zahraniční produkty nadnárodních korporací (Amazon, Hewlett Packard, IBM, Microsoft) nebo společnosti servisní či banky (Citibank a Česká spořitelna). Jediným skutečným výrobcem mezi nimi je Primeros a u toho se jedná, abych tak řekl, hlavně o motivaci obchodní.

3) Ve většině případů se jedná současně i o firmy, uvedené jako sponzoři podporující Prague Pride. I tady se tedy jedná o obchodní zájem, neboť např. Vodafone je generálním partnerem pro rok 2019, Hilton hlavním ubytovatelem, Liftago a Regiojet dopravci.“

„Pokud to rozeberu do důsledků, včetně toho, kde ta, která dotyčná firma nebo korporace daní své zisky, či kolik peněz vlastně české ekonomice přinese, či naopak z ní vyvede, byl bych velmi opatrný při hodnocení jejich ‚přínosu‘ pro Českou republiku. Ostatně u těch nadnárodních a zahraničních společností formulují jejich firemní politiku vůči LGBT jejich korporátní vedení v zahraničí a místní pobočky mají jen málo možností do těchto formulací zasáhnout,“ doplňuje analytik a dodává: „Závěrem chci poděkovat homolobby za zveřejnění dopisu, o kterém média mluvila jen mlhavě. Jsem rád, že v souladu s právem podnikatele na politický projev, judikovaným nově i nálezem Ústavního soudu č. 3212/18 (jelikož, abych citoval Ústavní soud „v daném případě je důvod omezení obchodní spolupráce s přihlédnutím ke konkrétním okolnostem“), mohu tedy vyhlásit za sebe i za firmu, bojkot produktů a služeb uvedených společností.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…