Babišova společnost podala trestní oznámení na autory kritické knihy. Jedním z tvůrců je muž z ČSSD

28.06.2017 20:26

Akciová společnost Vodňanská drůbež podala trestní oznámení na redaktory Deníku Referendum Jakuba Patočku, který je zároveň členem ČSSD, a Zuzanu Vlasatou. Píše o tom Deník Referendum. Jedná se prý o obsah čtvrté kapitoly knihy Žlutý baron, která vznikla na základě výprav po stopách Andreje Babiše a jeho podnikání.

Babišova společnost podala trestní oznámení na autory kritické knihy. Jedním z tvůrců je muž z ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš, majitel Agrofertu

Jak píše Deník Referendum, společnosti Vodňanská drůbež vadí obsah čtvrté kapitoly popisující otřesné pracovní poměry v podniku z holdingu Agrofert. „Trestní oznámení za podezřelého ze spáchání trestného činu pomluvy označuje rovněž Vydavatelství Referendum, v němž kniha Žlutý baron vyšla,“ píše Deník Referendum.

V článku se dále uvádí, že oba redaktoři byli právě v souvislosti s trestním oznámením podat včera na policii vysvětlení. „Autoři policii sdělili, že ke svým tvrzením mají obrazovou i zvukovou dokumentaci,“ píše se mimo jiné v Deníku Referendum s tím, že autoři s odvoláním na zásady novinářské etiky odmítli identifikovat své zdroje.

Jak se v textu také píše, redaktoři Deníku Referendum na základě trestního oznámení zatím nebyli obviněni. „Policie České republiky teprve zahájí prověřování,“ píše server s tím, že vydavatel Deníku Referendum předpokládá, že na konci prověřování Policie České republiky trestní oznámení odloží jako bezpředmětné. 

  • Původní text ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: David Hora

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…