Babišova továrna na skandály. Jindřich Šídlo se vyjádřil k dámě, která prý dělá „Šloufa"

20.11.2014 9:56

Adriana Krnáčová avizovala, že si v čele pražského magistrátu sestaví speciální tým, který si posvítí na hospodaření městských firem. Podle Hospodářských novin přitom nejspíš narazí na svou stranickou kolegyni a šéfku pražské organizace Radmilu Kleslovou. A komentátorské eso deníku Jindřich Šídlo se zamyslelo, co Andreje Babiše na této dámě vlastně přitahuje.

Babišova továrna na skandály. Jindřich Šídlo se vyjádřil k dámě, která prý dělá „Šloufa"
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radmila Kleslová

Hospodářské noviny rekapitulují, že Kleslová jen v roce 2010 fakturovala 192 tisíc pražskému dopravnímu podniku, nejproslulejšímu „krmelci“ v hlavním městě. Navíc se jedná o kontroverzní období ředitele Martina Dvořáka a pochybné zakázky na právní a poradenské služby. Ve srovnání s advokátní kanceláří MSB Legal jsou to „drobné“, ale u Kleslové je zajímavé to, že se jedná již o čtvrtý případ, kdy inkasovala peníze z veřejných zdrojů.

Tisíce korun měsíčně totiž měla dostávat od Českých drah, energetického gigantu ČEZ a státní firmy Čepro. Všude se jedná o právní posudky, a Kleslová se doposud k čemukoliv odmítala vyjadřovat s odkazem na advokátní tajemství. Hájila se také tím, že jiní advokáti si účtovali podstatně vyšší částky.

Komentátor Jindřich Šídlo se v jejím případě pozastavuje nad tím, proč Andrej Babiš, který jinak dokáže chyby napravovat mimořádně rychle a efektivně, trpí ve svém okolí tento „stroj na skandály“. Brigáda v pražském dopravním podniku je jen posledním střípkem mozaiky. „Kleslová byla léta příslušnicí té části pražského establishmentu, které Andrej Babiš obvykle říká Palermo,“ píše k tomu.

Vysvětluje to tím, že v české politice platí poučka, že každý adept na nejvyšší funkci musí mít „svého Šloufa“, muže na špinavou práci, kterou si nemůže dělat sám. Proto bude mít Kleslová pro Babiše ohromnou cenu. „Problém je, že stejně vysokou cenu za ni může Babiš také zaplatit,“ varuje komentátor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…