Babišova veselá rozjásaná totalita. Pavel Šafr nám vyjevil budoucnost

20.11.2016 19:32

Pavel Šafr si v textu uveřejněném na serveru Svobodné fórum klade otázku, jak bude vypadat příští totalitní režim. Jelikož odhaduje, že naším příštím mocným vůdcem bude Andrej Babiš (ANO), vidí situaci následovně...

Babišova veselá rozjásaná totalita. Pavel Šafr nám vyjevil budoucnost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš přijímá gratulace k vítězství ve volbách

Příští vůdcovská strana si nebude říkat strana, ale hnutí, vypadá to líp a lidé vám podle všeho víc věří. Diktatura už také nebude stát na nějakých ideologických pilířích a pravděpodobně bude zakázáno užívat slovo diktatura. „Ďábel vůbec nechce, aby v jeho existenci někdo věřil. Budoucí diktátor nebude mít na dveřích napsáno ‚diktátor‘ a vládnoucí strana nebude strana, ale jen takové všeobecné hnutí,“ domnívá se Šafr.

Politika bude takřka sprostým slovem a politici budou těmi zlými a strašlivými lidmi, které bude třeba znovu a znovu porazit. Porazit kým? Lidovým hnutím, které se nebude bát využít nástrojů referenda. Lidé budou v referendu hlasovat o ledasčem, přičemž napřed budou instruováni, jak „správně“ hlasovat.

Celý komentář najdete zde.

„Také si sami odhlasujeme zavedení centrálního registru veškerého chování, aby se nikde neděla žádná neplecha. Pak si odhlasujeme zavření hranic a zavedení plošného kamerového systému, který bude kontrolovat naprosto všechno. Kvůli naší naprosté bezpečnosti, samozřejmě. A posílení role policie a prokuratury. Pro pořádek budeme sami na sebe a na všechny okolo posílat kontrolní hlášení,“ doplňuje Šafr.

Lze předpokládat, že zde Šafr naráží na centrální registr bankovních účtů, který už byl schválen a zprovozněn má být v roce 2018. Sousloví kontrolní hlášení zase odkazuje na již existující kontrolní hlášení k DPH, které už podnikatelé musejí vyplňovat. Pravděpodobně není náhodou, že Šafr odkazuje na dva nástroje ministerstva financí, které vede Andrej Babiš. Také dřívější dovolávání se hnutí odkazuje ke hnutí ANO, které jeho šéf odmítá nazývat politickou stranou.

Důležitou roli budou hrát i média. Neloajální novináři skončí v blázinci, zato loajální žurnalisté dostanou volnou ruku ve vyšetřování různých zločinů a časem podle představ autora nahradí i soudy.

„V čele totalitního státu bude formálně stát idiot, aby bylo jasné, z koho je možné si dělat legraci a proti komu bojovat za demokracii. Boj za demokracii a boj s korupcí bude hlavní a povinnou náplní společenského života. Přirozeně že podle přesných pravidel,“ pokračuje v popisu našeho budoucího státu.

Ačkoli bude neustále zdůrazňováno, že máme demokracii a svobodu, skutečnou moc bude prý mít jediný „Ministr“, který bude řídit všechno. K ruce ovšem bude mít tým marketingových poradců, znalců veřejného mínění a IT odborníků. Vítána ale bude pomoc všech občanů. Ty bude „Ministr chápat jako své zaměstnance“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…