Babišova žena sdělila, jak a kdy se zásadně omezí šmelení s daněmi

30.04.2014 7:41

Elektronická evidence tržeb by v naší zemi mohla být zavedena od začátku roku 2017. V rozhovoru pro dnešní MF Dnes to uvedla náměstkyně ministra financí Simona Hornochová. Podle ní se takový systém podařilo v Chorvatsku zavést sice už za devět měsíců, u nás to ale bude trvat podstatně déle. Už proto, že bude nutno ve výběrovém řízení vybrat poskytovatele systému, který bude Ministerstvu financí sbírat a vyhodnocovat data.

Babišova žena sdělila, jak a kdy se zásadně omezí šmelení s daněmi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Anketa

Jak uspěje Babiš v boji s daňovými úniky a rozkrádáním ve státní správě?

hlasovalo: 14223 lidí

„Na to bude třeba minimálně rok i víc, kdy se v rámci klasické české praxe budou všichni odvolávat. Pokud by to šlo hodně dobře, tak začátek roku 2017 je hodně reálný,“ uvedla Hornochová.

Připustila rovněž, že minimální daň pro živnostníky nebude nutné zavádět. Je přesvědčena, že chystaná opatření, jako právě elektronická evidence tržeb, mohou zajistit něco podobného, jako minimální daň pro živnostníky. „Vykazované tržby se u většiny podnikatelů zreální a nebudeme muset sahat k něčemu plošnému, jako je minimální daň, která je z povahy věci špatně,“ uvedla náměstkyně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…