Babišovi hrozili: Dám vaší nezletilou dceru na erotickou seznamku

17.08.2018 12:49

Předsedovi vlády Andreji Babišovi vyhrožoval před dvěma lety, ještě coby ministru financí, muž Roman H. z Ostravy tím, že zveřejnění osobníc údaje jeho náctileté dcery na erotické seznamce. Podle obžaloby měl pachatel vazby na hackerskou skupinu Anonymous a je rovněž obžalován z hackerských útoků na servery ministerstva financí a vlády. Případem se začne zabývat okresní soud v Ostravě, informoval server Aktuálně.cz.

Babišovi hrozili: Dám vaší nezletilou dceru na erotickou seznamku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda vlády Andrej Babiš

Výhružky začal Babišovi Roman H. posílat předloni v létě, když se připojil k aktivitě skupiny Anonymous, která podle svých slov protestovala proti „cenzuře internetu“. Skupina na svých facebookových stránkách koncem července 2016 zveřejnila výhružnou výzvu Andreji Babišovi, ať zruší paragrafy nového zákona o loteriích, které znemožňují sázení po internetu. Sám Babiš se k případu nechtěl vyjádřit, jelikož je příliš citlivá.

Anonymous navíc připojila i snímky Babišovy manželky a dětí, které údajně stáhla z jeho mobilu, a pohrozila i zveřejněním e-mailové komunikace tehdejšího ministra. „K nabourání do mobilu nedošlo, ty fotografie byly získány jinak,“ uvedl žalobce s tím, že obžalovaný podle něj neměl žádný osobní motiv na Babiše útočit, pouze sympatizoval se skupinou Anonymous a vystupoval proti zákonům o hazardu a EET. „Trestní oznámení podal sám poškozený. Ty příspěvky byly zveřejňovány jak na facebookové stránce Anonymous, tak na facebookovém profilu poškozeného,“ upřesnil státní zástupce Jan Novotný.

Tři týdny poté na stránkách Anonymous ČR, kde byl Roman H. správcem, zveřejnil již sám další příspěvky. „Pokud prošla EET, my přitvrdíme a to hodně brutálně. Estébáku, poslední varování,“ stálo v jedné z dalších výzev, která opět obsahovala snímky Babišových dětí spolu s výhrůžkou, že pokud nebude loterijní zákon zrušen, budou osobní údaje Babišovy tehdy patnáctileté dcery zveřejněny na erotické seznamce Pinkmeth.

Původní zdroj ZDE

Policie díky zanechaným elektronickým stopám muže vysledovala a následně mu zabavila počítač, kde měl nainstalovaný program, jenž se používá ke kybernetickým útokům. Případ nyní začne řešit Okresní soud v Ostravě a muži za to hrozí čtyřleté vězení.


 


 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: nab

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…