Babišovi jde jen o peníze. Redaktor od Pavla Šafra našel dnes jednoznačný důkaz

19.12.2016 18:55

Redaktor a komentátor Vilém Besser zhodnotil na serveru SvobodnéFórum.cz reakci ministra financí Andreje Babiše (ANO) na veto zákona o střetu zájmů prezidenta Miloše Zemana. Podle jeho slov Babiš dokázal, že mu jde jen o peníze.

Babišovi jde jen o peníze. Redaktor od Pavla Šafra našel dnes jednoznačný důkaz
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

„Ministr financí má důvod k částečné radosti. Prezident Zeman vetoval zákon omezující rozpínání vlivu oligarchy, který si postupně podrobuje čím dál víc moci v zemi. Takzvaný Lex Babiš se tak vrátí do sněmovny, která ho s největší pravděpodobností i přes nesouhlas hlavy státu uvede v platnost. Reakce vicepremiéra na poslušné Zemanovo gesto, které se narodilo při schůzce s Babišem, je všeříkající. Podle šéfa státní kasy jde prý totiž o snahu dostat ho z politiky. O tom, že by se raději zbavil dotací a svého vlivu na média a konal dobro pro zemi, ani slovo,“ zmínil Besser úvodem. 

Následně vzpomněl na Babišova slova v roce 2013, kdy po zásahu na Úřadu vlády hovořil o potírání korupce. A tvrdil, že bude líp. Nyní je podle Bessera patrné, že líp bude pouze jemu a pár vyvoleným, kteří s oligarchou spolupracují.

Původní text ZDE.

„Silácké řeči o snižování státního dluhu, vyrovnaném rozpočtu a narovnání podnikatelského prostředí zapůsobily na lidi natolik, že se projekt ANO stal nejsilnějším a nejmocnějším politickým uskupením v republice,“ všímá si Besser toho, že stačila kobliha k tomu, aby Babišovi byly umožněny miliardové zisky a kumulace moci. 

„Přes perfektně zvládnutý marketing však občas Babiš ‚ujede‘, a dokáže tak, že skutečně není hodným strýčkem, který se chce postarat o lidi v naší zemi. Právě dnes, kdy prezident Zeman, Babišův spojenec, odmítl podepsat zákon nutný pro zachování demokratických principů v České republice, se ministr financí opět projevil. Kritizoval totiž Lex Babiš jako zákon napsaný proti němu a snažící se dostat ho z politiky. Chyba. Oligarcha dostal na výběr a evidentně zvítězily peníze,“ zmínil Besser. Podle jeho názoru by totiž Babiš, kdyby se skutečně zasazoval o dobré hospodaření naší země, vytkl svým oponentům, že se ho snaží zbavit majetku a mediálního vlivu.

„O možnosti zůstat v politice bez ekonomického užitku pro Agrofert však Babiš zřejmě ani neuvažoval. V souvislosti s dnešním výrokem je tedy naprosto jasné, jaké priority ministr má. A voliči by mu měli dát jasně najevo, že právě on je tím, proti komu chtěl tak rázně bojovat před třemi lety,“ uzavřel Besser.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…