Babišovi poslanci navrhli zákaz alkoholu ve sněmovně. A takto dopadli

04.03.2014 13:54

Zakázat podávání alkoholu na půdě Poslanecké sněmovny a omezit vystoupení poslanců k jednomu projednávanému bodu na dvě vystoupení po maximálně deseti minutách požadují poslanci hnutí ANO. Zástupci poslaneckého klubu Babišova hnutí to dnes oznámili na krátkém setkání s novináři.

Babišovi poslanci navrhli zákaz alkoholu ve sněmovně. A takto dopadli
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslava Pokorná Jermanová

Místopředsedkyně sněmovny Jaroslava Jermanová mimo jiné uvedla, že když je podávání alkoholu zakázáno na většině pracovišť, není žádný důvod, aby v tomto směru byla Poslanecká sněmovna nějakou výjimkou. V této souvislosti si posteskla, že poslanci ANO jsou zklamaní, jak se k návrhu na zákaz prodeje alkoholu dívají i koaliční partneři.

Předseda poslaneckého klubu ANO Jaroslav Faltýnek odůvodňoval snahu omezit diskusní vystoupení poslanců na maximálně dvě vystoupení k projednávanému bodu po nejvíce deseti minutách tím, že podobná omezení existují i v parlamentech vyspělých západních, ale i některých východních zemí. V Evropském parlamentu jsou vystoupení poslanců omezena dokonce časovým limitem tří minut.

Jermanová k tomu podotkla, že limit dvakrát deset minut je poměrně nadstandardní ve vztahu k tomu, jaké limity mají poslanci ve vyspělých západních zemích. „Naším úmyslem není omezit dobu pro vyjádření opozici,“ uvedla s tím, že prosazovat zákony považuje hnutí ANO za  důležitější než projevy některých poslanců, kteří mnohdy mluví k jinému tématu, než o kterém se právě jedná. Možnost využívání faktické poznámky chtějí poslanci Babišova hnutí ještě zpřesnit,  aby se nemohla zneužívat k jiným tématům nebo k napadání jiných poslanců.  

Poslanci ANO chtějí též zkrátit přestávku, kterou si kluby berou na jednání, ze dvou na jednu hodinu. „Jeden den jednání sněmovny stojí půl milionu, propřestávkovat jednání za tyto peníze není normální,“ argumentoval Faltýnek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…