Babišovi ,,utekl" vysoký úředník. A promluvil

21.04.2015 17:41

Na Ministerstvu financí skončil další člověk spojovaný s prvním náměstkem Lukášem Wagenknechtem. Po roce ve funkci musel odejít, aniž se dozvěděl proč, Václav Turko. Vedl na financích personální odbor, který je součástí kabinetu ministra. Ke konci března byl ale z místa odvolán. Informoval o tom server Echo 24.

Babišovi ,,utekl" vysoký úředník. A promluvil
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Protest před ministerstvem financí

Poukázal na Turkův bohatý profesní životopis. Od ledna 2013 byl personálním šéfem pražského dopravního podniku, kde se poznal s tehdejším auditorem firmy Lukášem Wagenknechtem, nynějším prvním náměstkem na Ministerstvu financí.

A když o rok později nastoupila do úřadu Sobotkova vláda, dostal Turko nabídku pracovat jako šéf personálního odboru u Babiše.

„Odchod nebyl z mojí strany a důvody nevím. Bylo to ke konci března,“ řekl odvolaný ředitel serveru a dodal: „Odvolání mě překvapilo. Kontext je celkově asi to, co se tam děje. Na ministerstvo jsem přišel s panem Wagenknechtem.“

Celý text je ZDE

Prý tak odkázal na nejistou budoucnost Babišova prvního náměstka, se kterým je teď ministr na ostří nože. Ať už kvůli IT zakázkám, pod které se náměstek odmítl podepsat, nebo naopak kvůli dotačnímu auditu, jenž bez vědomí Babiše poslal do Bruselu.

„Nevím, jestli je pnutí přímo proti panu Wagenknechtovi, jsou tam různé tlaky. Do státní správy jsem vkročil před rokem a je to zcela jiné prostředí, než jsem byl dosud zvyklý,“ uvedl Turko, a přiblížil tak atmosféru nedůvěry a osobních vazeb, která na Ministerstvu financí panuje. „Není to jenom o práci, je to o nějaké politice. O tom, kdo komu věří a nevěří,“ uvedl.

Server k tomu podotkl, že o místo přišli i další lidé spojení s Wagenknechtem.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…