Babišovi vadí, že se soud kvůli StB na Slovensku vrací na začátek

12.10.2017 12:30

Předsedovi hnutí ANO Andreji Babišovi vadí to, že se spor o jeho spolupráci s někdejší československou tajnou policií StB na Slovensku vrací na začátek.

Babišovi vadí, že se soud kvůli StB na Slovensku vrací na začátek
Foto: archiv OF
Popisek: Antibabišovské obrázky

Tamní ústavní soud dnes zrušil pravomocné rozhodnutí, že Babiš je v archivních svazcích StB veden jako její agent neoprávněně. Babiš ČTK napsal, že případ nyní bude zneužívat jeho politická konkurence v předvolební kampani. Hodlá se dál bránit u soudů.

Soud vrátil případ nižším instancím mimo jiné kvůli tomu, že žalovanou stranou ve sporech o evidenci osob v archivních dokumentech StB nemá být Ústav paměti národa. „Jaká náhoda. Pár dní před volbami a slovenský Ústavní soud se z ničeho nic rozhodl, že po dlouhých letech popře všechna svá dosavadní rozhodnutí a způsobí totální chaos a nejistotu ve slovenském právním systému,“ napsal ČTK Babiš.

Lidé neoprávněně evidovaní ve svazcích, kteří zažalovali ústav, podle něj budou muset žalovat ministerstvo vnitra. „Dobře. Budeme ho žalovat a ten boj opět vyhrajeme, protože jsem spolupráci s StB nikdy nepodepsal a nikdy jsem s StB nespolupracoval,“ uvedl. Soud o tom nyní ani nerozhodoval, dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…