Babišovo ANO se brání vůči nařčení bývalého člena

09.07.2014 11:44

Bývalý člen hnutí ANO Jan Hýsek byl z této politické strany vyloučen, sám prý nezná důvody. V rozhovoru pro ParlamentníListy.cz popsal, co se podle něj skutečně děje uvnitř hnutí. Vůči nařčení z jeho strany se hnutí ANO Andreje Babiše brání oficiální tiskovou zprávou. Hýsek o sobě prý mnoho věcí zamlčel.

Babišovo ANO se brání vůči nařčení bývalého člena
Foto: archiv
Popisek: MUDr. Jan Hýsek

Jan Hýsek se v rozhovoru pro server ParlamentníListy.cz označil za prvního člověka ANO v Královéhradeckém kraji. K hnutí prý od roku 2011 přivedl spoustu lidí. O skutečných důvodech svého náhlého vyloučení prý může jen spekulovat. Oficiální důvod „porušení morálního kodexu", který si v dopise od ANO přečetl, považuje za vymyšlený.

Rozhovor s Janem Hýskem ZDE.

„Domnívám se, že jsem některým lidem v hnutí velmi překážel. Signály zde byly již před krajskými volbami 2012 a parlamentními volbami 2013. Jenom pro zajímavost: Na kandidátní listině do Poslanecké sněmovny za Královéhradecký kraj jsem byl jako kandidát na druhém místě. Byla to oficiální kandidátní listina odsouhlasená celým krajem. A potom jednou, pozdě v noci, jsem z té kandidátní listiny i s většinou hradeckých kolegů prostě zmizel," uvedl Hýsek.

„Dnes již víme, že si tu 'noční' kandidátní listinu napsali společně dnes již poslanci za hnutí ANO Martina Berdychová a Pavel Plzák. Tam jsme již s kolegy z Hradecka věděli, že je všechno špatně. Byl to jasný signál. Smutné je, že jim to odsouhlasilo i vedení hnutí. Vemte si tu paradoxní situaci, kdy preference hnutí letí nahoru do závratných výšin, hnutí vyhrává v kraji parlamentní volby a celostátně je těsně druhé a přitom je v rozkladu," prohlásil v rozhovoru dnes již bývalý člen hnutí.

Hýsek o sobě prý zamlčel některé informace

Politické hnutí ANO se rozhodlo přidat svůj pohled na věc. Činí tak v oficiální tiskové zprávě, kde se píše, že Hýsek o sobě v rozhovoru některé věci zamlčel. Šlo především o dohodu s Jaroslavem Faltýnkem. Hýsek prý nebyl spokojen s pořadím na kandidátce a požadoval po krajském předsedovi Pavlu Plzákovi, aby pro něj na výboru vyžádal pozici číslo jedna.

Celé tiskové vyjádření hnutí ANO k dispozici ZDE.

„Výbor nesouhlasil s účastí pana Hýska na kandidátní listině (z důvodu dohody pana Hýska a pana Faltýnka, kdy při přijímání členů Jan Hýsek slíbil, že v případě členství v ANO nebude kandidovat na žádný post – byly známy špatné zkušenosti z doby, kdy pan Hýsek působil v hnutí Východočeši). Tuto informaci o dohodě pan Hýsek zamlčel. Výbor doporučil bližší spolupráci s hnutím Východočeši při úpravě nové kandidátní listiny. Krajské předsednictvo informovalo pana Hýska o jednání výboru a o jeho vyloučení z kandidátky a důvody, které k tomu vedly," stojí ve vyjádření ANO.

Vedení proto poté oslovilo Martinu Berdychovou, která na místo Hýska kandidovala. Novou kandidátku schválilo jak krajské předsednictvo Královéhradeckého kraje, tak výbor hnutí ANO. „Pan Hýsek pravdivě neinformoval členy v oblasti Hradec Králové o důvodech, které k tomu vedly a někteří odstoupili z kandidátní listiny. Co se týká přípravy kandidátek v Královéhradeckém kraji, tak máme sestaveno 22 kandidátních listin za politické hnutí ANO," stojí v závěru tiskové zprávy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…