Babišovo intelektuální centrum povede slavný novinář. Pomohou mu Krnáčová či Telička

06.03.2015 10:34

Think-tank vicepremiéra a šéfa hnutí ANO Andreje Babiše povede novinář, publicista, ekonom a hudebník Jan Macháček. Ve správní radě Institutu pro politiku a společnost, jak zní oficiální název centra, budou dále působit primátorka Prahy Adriana Krnáčová, europoslanec Pavel Telička (oba ANO), egyptolog Miroslav Bárta a bývalý šéf ČSÚ Edvard Outrata. ČTK to dnes sdělil výkonný ředitel institutu Pavel Fidler.

Babišovo intelektuální centrum povede slavný novinář. Pomohou mu Krnáčová či Telička
Foto: Hans Štembera
Popisek: Druhý den sněmu ANO se nesl ve znamení voleb a hlavně focení se s předsedou Babišem. Kdo s ním nemá snímek na památku, jakoby nebyl...

Institut pro politiku a společnost zahájil činnost loni v říjnu. Podle dřívějšího vyjádření Babiše má mimo jiné vychovávat nové politiky, kteří by se mohli zapojit do hnutí. Cílem má být podle zakladatelů i diskuse napříč společenskými vrstvami, debata o českých národních zájmech a vytváření prostoru pro politiky nové generace. 
 
"Budeme dělat analytickou práci dostupnou všem zájemcům v politice i mimo ni, budeme organizovat pracovní snídaně i kulaté stoly, budeme se zabývat zahraniční a bezpečnostní politikou, obranou, evropskými záležitostmi, ale třeba i vzděláváním, školstvím, digitalizací, energetikou, urbanismem, městem i veřejným prostorem, hodnotami v politice i lidskými právy," dodal dnes v tiskové zprávě Macháček. 
 
Komentátor Macháček (49), který dříve psal do Hospodářských novin a týdeníku Respekt, pracuje od února v redakci Lidových novin. V týdeníku Respekt vydavatelství Economia Macháček pracoval od března 1990. 
 
Macháček je znám mimo jiné ze svého působení v osmdesátých letech, kdy se jako signatář Charty 77 a člen hudební skupiny The Plastic People of the Universe aktivně zapojil do československého disentu. Za svou novinářskou praxi získal několik ocenění, v roce 2010 například Cenu Ferdinanda Peroutky. Macháček pravidelně přednáší na univerzitách a vystupuje jako komentátor v České televizi a Českém rozhlase. 
 
Zázemí v podobě think-tanků, které vzdělávají členy a pořádají konference, si vybudovala většina českých parlamentních stran. ODS spolupracuje s vysokou školou CEVRO, TOP 09 založila think-tank TOPAZ, sociální demokraté spolupracují s Masarykovu demokratickou akademií. 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…