Babišovy noviny: Rittigova advokátka prý byla zlá, arogantní a ráda ponižovala lidi

04.11.2015 11:02

Advokátka obviněného lobbisty Ivo Rittiga Karolína Babáková je prý příšerná, zlá a arogantní. Alespoň tak o ní při výslechu mluvila její bývalá podřízená Jana Šádková, která je obžalována v kauze Oleo Chemical. Informoval o tom server Lidovky.cz.

Babišovy noviny: Rittigova advokátka prý byla zlá, arogantní a ráda ponižovala lidi
Foto: twitter.com
Popisek: Ivo Rittig

Šádková podle svých slov nastoupila do účetní společnosti Peskim advokátů spojených s Rittigem v roce 2006 jako vůbec první zaměstnanec. Postupně se z ní stala hlavní účetní a jednatelka firmy. David Michal s Babákovou, dnes také obvinění, se tak stali jejími nadřízenými, a pracovat pod nimi, alespoň pokud jsou slova Šádkové pravdivá, muselo být velmi obtížné.

Celý text je ZDE.

„V roce 2010 jsem zkolabovala. Práce ve firmě byla psychicky a časově náročná, pracovalo se pod velkým tlakem, často dlouho do noci,“ řekla během říjnového výslechu, s jehož obsahem se server seznámil.

I advokát Michal připouští, že atmosféra bývala vypjatá

Úkoly dostávala především od Michala. „Byl to velký puntičkář, velmi pracovitý. Práci chtěl vždy včas odvedenou. Pracovat pod ním bylo hodně náročné, hlavně psychicky, vyžadoval maximální oddanost zaměstnanců, a když tak nebylo učiněno, filtroval to křikem a vztekem,“ zavzpomínala Šádková.

Nezastala se jí ale ani Michalova kolegyně Babáková. „Jako nadřízená byla naprosto příšerná, zlá, arogantní, ráda ponižovala lidi a často na mě křičela,“ nebrala si Šádková servítky. Sám Michal připouští, že atmosféra pod jejich vedením byla čas od času vypjatá. „Pracovali jsme spolu několik let, určitě se během té doby stalo, že jsem na ni zvýšil hlas,“ přiznal.

Peskim prý řídil finanční toky z pražského dopravního podniku do zahraničních společností

Podle policie představuje firma Peskim zásadní místo v propletenci firem kolem Rittiga a jeho advokátů. Právě odtud se totiž měly řídit složité finanční toky vedoucí z dopravního podniku k zahraničním společnostem, z nichž nakonec podle obvinění profitoval Rittig a tehdejší šéf dopravního podniku Martin Dvořák.

Šádková ale při výslechu popřela, že by se na finančních machinacích podílela. „Nikdy jsem nespravovala portfolio zahraničních firem. Každá mnou zaplacená faktura byla vždy odsouhlasená, nikdy jsem neplatila nic z vlastního přesvědčení nebo úsudku,“ tvrdila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…