Babišovy noviny odhalují: Sobotkovi poradci koupili hotel. Prý pod cenou

19.02.2016 10:10

MF Dnes si ve svém dnešním vydání všímá koupě horského hotelu Kladenka v Krkonoších, který v roce 2005 koupili za třináct milionů korun poradci ČSSD. Hotel byl původně majetkem společnosti OKD.

Babišovy noviny odhalují: Sobotkovi poradci koupili hotel. Prý pod cenou
Foto: Hans Štembera
Popisek: ČSSD, ilustrační foto

Privatizaci společnosti OKD vládě předkládal dnešní premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD), hotel poté za velmi nízkou cenu, dle expertů měla být minilmálně dvojnásobná, koupily Monika Růžičková, manželka Miloše Růžičky, a Olga Bisová. Dnes ji vlastní právě Růžička, Bisová a Jiří Bis, lobbisté z agentury Bison & Rose.

„Komerčnímu hotelu Kladenka v Peci pod Sněžkou by odpovídala tržní cena 25 až 30 milionů," uvedl pro MF Dnes Ivo Peroutka z Lužické realitní společnosti. 

Premiér Sobotka však žádné pochybení při přivatizaci OKD nepřipouští. A to ani tehdy, když se ukazuje, že miliardářovi Zdeňku Bakalovi v té době pomáhali dva současní vlastníci hotelu – Růžička a Bis. 
 
Případem privatizace OKD se zabývá nyní soud, a to i proto, že stát zapomněl před prodejem ocenit hodnotu všech rekreačních středisek společnosti. „Řeší se otázka, zda hodnota akcií OKD při privatizaci nebyla určena příliš nízko a zda v této souvislosti nebyl spáchán trestný čin,“ řekl k tomu Zdeněk Ležatka z generálního ředitelství Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových. 
 
Miloš Růžička z agentury Bison & Rose se k celé otázce nechtěl vyjádřit. Podle jeho slov jde o útok na jeho osobu ze strany ministra financí a vlastníka vydavatelství MAFRA Andreje Babiše (ANO).
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …