Babišův Agrofert podává stížnost na Reportéry ČT. Přečtěte si ji celou

16.03.2015 20:33

Společnost Agrofert Andreje Babiše si stěžuje na Českou televizi, konkrétně na její pořad Reportéři ČT. Firem sdružených v Babišově holdingu si prý Reportéři všímají velmi často a podle společnosti sahají k nepravdivým tvrzením, která jsou za hranicí, akceptovatelnou i u investigativních pořadů. Informoval o tom portál Svobodné fórum, který získal přímo z ČT kopii stížnosti Agrofertu.

Babišův Agrofert podává stížnost na Reportéry ČT. Přečtěte si ji celou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš, majitel Agrofertu

Holding ministra financí Andreje Babiše (ANO) si Radě ČT stěžuje, že Reportéři ČT v poslední době informovali o aktivitách firmy ministra financí poměrně často a údajně nekorektně. Marek Wollner, který stojí za týmem Reportérů, stížnosti Agrofertu odmítá jako neopodstatněné, byť rozumí tomu, že si společnost přeje, aby se o ní nevysílaly "nepěkné věci".

ČT se prý rozhodně nestane služkou Agrofertu

Agrofertu se jedná o reportáže z července 2014 s názvem "Střet zájmů v číslech", dvě z listopadu 2014 s názvem "Jez? Ano" a "Z eráru krev neteče" a nakonec reportáž z února 2015 "Dřevo pro Babiše". I investigativní novináři by se podle Agrofertu měli řídit určitou etikou a v těchto odvysílaných materiálech to údajně nedělali, když odvysílali řadu neověřených tezí. Firmu opakovaně nadzvihlo zejména tvrzení, že její majitel zneužívá své postavení ministra financí ke střetu zájmů. Ten je prý v zákoně definován zcela jasně (Agrofert ke stížnosti přiložil příslušné paragrafy) a Andrej Babiš jej nikdy ani náznakem nenaplnil.

Přečtěte si celou stížnost Agrofertu na ČT

Rada ČT se prý bude stížností zabývat do měsíce. Za připomenutí ovšem stojí, že důkazy o pochybení ČT musí dodat stěžovatel. V podání podepsaném dvěma členy představenstva Agrofertu byly některé argumenty naznačeny. Marek Woller, který za pořad zodpovídá, k tomu na sociální síti Facebook ale dodal, že za svým týmem stojí a v reportážích nezaznělo nic, co bylo možné napadnout.

Celý komentář ZDE

"Pokud vím, není v nich jediná věta, která by věcně neseděla, jediná informace, která by byla chybná. Jenže to Agrofertu nestačí. Z dopisu vyplývá, že bychom o něm měli vysílat pouze pozitivně. Andrej Babiš podle nich není v žádném střetu zájmů a pokud si myslíte opak, ‘hraničí to s pomluvou‘. Je zjevné nejen to, že manažeři Agrofertu nerespektují svobodu tisku, ale ani neznají či dokonce úmyslně popírají platné zákony," vrátil úder Babišově společnosti. Má na mysli především zákon o střetu zájmů. Důrazně vzkázal, že se ČT nestane další odnoží Agrofertu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…