Babišův Komárek: Kdyby v Číně zrušili cenzuru, mohla by tam vypuknout občanská válka

08.04.2016 19:39

Z PROFILŮ Rozhodnutí soudu, který přiznal Davidu Rathovi vyplacení poslaneckých náhrad i za dobu, kterou strávil ve vazbě, označil poslanec Martin Komárek (ANO) za šílené. Komárek to uvedl v odpovědi na dotaz čtenáře, který mu byl položen na jeho profilu na serveru ParlamentníListy.cz. Poslanec také odpověděl na dotazy týkající se toho, proč je v Číně silná cenzura nebo kauzy Čapí hnízdo.

Babišův Komárek: Kdyby v Číně zrušili cenzuru, mohla by tam vypuknout občanská válka
Foto: Daniela Černá
Popisek: Poslanec Martin Komárek v Ostravě.

V reakci na dotaz čtenáře, který poukázal na nepřiměřenou délku soudního řízení u nás, Komárek přiznal, že délka soudního řízení je v naší zemi neúnosná. „Ministr Pelikán připravuje zákony, které by jednak snížily administrativní zátěž v justici, jednak by vedly soudce k zodpovědnosti dodržovat časové limity. Musíme však respektovat to, že justice je na politice nezávislá a funguje soudcovská samospráva,“ uvedl poslanec.

Podle ústavy plat dostávat musel

Čtenář „Bulva“ se Komárka zeptal, zda rozumí rozhodnutí soudu, který nařídil vyplatit Davidu Rathovi poslanecké náhrady i za dobu, kterou strávil ve vazbě. „Vždyť je to logické, že mu nebyly vypláceny. Podle mě neměl dostávat ani plat,“ uvedl čtenář. Poslanec vysvětlil, že Rath podle ústavy plat dostávat musel. Myslí si ale, že příslušný zákon by se měl upravit. Naproti tomu náhrady Rath podle Komárka určitě dostat neměl. „Je to šílené rozhodnutí,“ podotkl politik.

Celé znění otázek a odpovědí je ZDE.

V Číně žádný komunismus není

Kamil z Prahy 5 se podivuje tomu, že i když je Čína mocná a ekonomicky se jí daří, přesto v této zemi funguje tvrdá cenzura. „Čeho se režim bojí? Myslíte, že kdyby tam cenzura nefungovala, komunismus by tam padl?“ zajímalo Kamila. „Myslím, že v Číně žádný komunismus není. Kdyby cenzura padla, režim by se určitě začal měnit. Jak, je těžké předvídat. Možná k demokracii, spíše však k občanské válce,“ reagoval Komárek.

Další dotaz směřoval k tomu, jaké bude vyústění kauzy Čapí hnízdo. „Vyšumí, nebo co bude dál? Já stále čekám, na nějaký závěr, nebo to byl projev Babiše ve sněmovně?“ ptal se nespokojený čtenář. „Závěr je jasný, vždyť kvůli tomu sněmovna přerušila schůzi. Čekám na výsledek vyšetřování České policie a OLAF,“ odpověděl poslanec Martin Komárek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…