Babišův adept na ministra vnitra Ondráčka: Jsem připraven

25.11.2013 9:21

Hnutí ANO chce získat v připravované vládě i křeslo ministra vnitra. Andrej Babiš navrhuje, aby se ministrem stal šéf české pobočky Transparency International David Ondráčka. V rozhovoru pro Lidové noviny Ondráčka připustil, že je ochoten se takto angažovat a že by chtěl prosadit služební zákon a zákon o financování politických stran.

Babišův adept na ministra vnitra Ondráčka: Jsem připraven
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Šéf Transparency International David Ondráčka v pořadu Hyde Park

David Ondráčka podle svých slov mluvil s Andrejem Babišem o svém případném angažmá hned po volbách. „Řekl jsem, že jsem do toho připraven jít za podmínky, že pro to bude podpora ze všech tří koaličních stran a že se věcně shodneme, co je v rámci tohoto resortu nutné udělat,“ uvedl.

Ondráčka v LN potvrdil, že si uvědomuje komplexnost celého resortu a je si vědom i řady důležitých oblastí, ale o prioritách už přemýšlel „Jako jednu z priorit vidím to, co dlouhodobě tlačím a co jsme definovali pod iniciativou Rekonstrukce státu. Nejdůležitější je reforma státní správy přijetím služebního zákona se vším, co s ním souvisí,“ říká adept na post ministra vnitra. Jako jednu z dalších priorit pak Ondráčka uvedl potřebu přijetí zákona o financování politických stran.

David Ondráčka na dotaz LN také řekl, že se cítí být připraven na vstup do vysoké politiky. „Funguji de facto jako veřejný lobbista za celou řadu věcí. Vím, jak jednat s úředníky i politiky. Troufnu si říct, že na to připraven jsem,“ uvedl mimo jiné ke své průpravě a zdůraznil zkušenosti ze svého dvanáctiletého působení v Transparency International.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…