Babišův ministr: Proti nenávisti vůči rase či náboženství na internetu budeme zasahovat

14.08.2018 7:50

Ministr spravedlnosti Jan Kněžínek se v rozhovoru pro Aktuálně.cz vyjádřil mimo jiné k insolvenční novele, ale i k tomu, jak se bude řešit nenávist na sociálních sítích.

Babišův ministr: Proti nenávisti vůči rase či náboženství na internetu budeme zasahovat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman jmenoval ministrem spravedlnosti Jana Kněžínka. Tomu trestně stíhaný předseda vlády nevadí

Insolvenční novelu začal připravovat Kněžínkův předchůdce Robert Pelikán. Měla by pomáhat lidem v dluhové pasti, aby se mohli opět vrátit do života. „Pokud se nerozšíří okruh lidí, kteří mohou vstoupit do insolvence, je ta novela zbytečná. Tady bych to nechal na vůli Parlamentu. Ale je pro mě důležité, aby byla možnost dostat do insolvence ty, kteří mají zájem splácet. Důležité je, aby se v zákoně operovalo i s tou sedmiletou možností bez ohledu na výši splaceného dluhu,“ řekl. 

Své pak Kněžínek také řekl k tomu, že premiér Andrej Babiš je trestně stíhaný a slovenský soud jej také stále ponechává na seznamu příslušníků StB. „Kdyby to pro mě byl nepřekonatelný problém, tak bych tu nabídku nepřijal,“ řekl k vládnímu angažmá. Podle jeho slov nyní platí presumpce neviny.

Původní text ZDE

On sám členem hnutí ANO není a v úmyslu vstoupit do strany ani nemá. „Po kariéře politika neprahnu, pro mě je důležitá ta práce, která se tady na ministerstvu odvede,“ řekl Kněžínek, jemuž na ministerstvu pomáhá mimo jiné i Jeroným Tejc jako náměstek. „Jsem rád, že ho tu mám,“ řekl.

Závěrem se pak také zmínil o nenávistných komentářích na sociálních sítích. „Blíží se doba, kdy budou častěji postihovány – mluvíme tedy o těch nejextrémnějších komentářích, které mají trestněprávní relevanci. Že budou lidé nenávistní, toho se jen tak stíháním nezbavíme, ale když někdo bude hanobit rasy, náboženství a tak dále, bude se razantněji zasahovat. Nicméně nemůže se nastavovat nějaký velký bratr, který by automaticky upozorňoval policii na každý komentář,“ sdělil Kněžínek.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…