Babišův penis. Ekonomka Šichtařová popsala na košilatém vtipu, jak to chodí ve vládě

20.05.2016 12:19

Ekonomka Markéta Šichtařová uvažuje nad tím, jak prodejci aut podvádějí, když informují o spotřebě svých strojů. Ve světě se lže o ledasčem, lžou nám i politici. Na první pohled to zní nudně, jenže to by autorka nesměla na úvod použít peprný vtip o „Babišově penisu“. Počítá možná s tím, že ten zaujme řadu lidí.

Babišův penis. Ekonomka Šichtařová popsala na košilatém vtipu, jak to chodí ve vládě
Foto: ReproFoto: ČT
Popisek: Ekonomka Markéta Šichtařová v pořadu ČT Hyde park

„Když už to hodnou chvíli nikam nespělo, bouchnul pan ministr financí Babiš pěstí do stolu: ‚Tož, chalani, uděláme to jinak. Každý si ho zmeríme. Všici se otočíme a uděláme zárez do stola. A kdo ho bude mít nejdelšího, vyhráva.‘ I otočili se pánové – o tom, kde byly v tu chvíli paní ministryně, či zda byly předem diskvalifikovány, či zda paní Marksová nepodala protest proti sexismu, zpráva nepojednává – a postupně dělali zářezy do jednacího stolu. Když se otočili zpět, pan Babiš nevěřícně vytřeštil oči na zářez pana Bělobrádka a pana Sobotky: ‚No totok… to nie je možné…do ďasa!‘ Ale vzápětí se mu rozzářily oči: ‚Ale chlapci! Veď já to meril z druhé strany stola!‘ A tak se stalo, že pan ministr financí opět vy-... jaksi… prostě vyběhl s celou vládou," píše s humorem Šichtařová na blogu iDnes.cz.

Tento košilatý vtip má čtenáře upozornit na jednu důležitou informaci. Velké automobilky lžou o spotřebě svých vozů a o ekologickém chování vozů. Spoléhají přitom na to, že to vlastně zákazníka až tak netrápí, protože se lidé řídí při nákupu vozů spíše emocemi, než fakty. Především muži jsou známí tím, že se chlubí svými auty a poměřují, kdo má lepší. Proto onen přisprostlý vtip na úvod, protože je jen jedna věc, kterou si muži poměřují raději, než krásu svých partnerek či výkon svých miláčků na čtyřech kolech.

Celý text najdete zde

Pravdou také je, že pro některé zákazníky jsou důležitější faktory než spotřeba vozu. Matky kladou důraz spíše na to, zda se jim do auta vejdou dvě, tři, čtyři či pět dětí společně s nákupem. Na tom není nic špatného, jenže, co když budou výrobci aut napříště lhát o bezpečnosti vozů? A co je možná ještě horší, nelžou nám jen automobilky, lžou nám politici, lžou mnozí potravináři a další skupiny lidí. Těm ale nevěnujeme tolik pozornosti, protože za ně nemusíme platit tolik, jako za nové auto. Až budou lidé uvažovat o slibech politických stran stejně kriticky jako o koupi nového vozu, máme jistou naději, že na světě bude líp, jak nám znovu a znovu slibuje politik Andrej Babiš (ANO).

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…