Babišův poslanec Plzák promlouvá: Do Evropy míří nelegální přistěhovalci. Islámu se nebojím, ale...

13.10.2017 15:53

Doktor Pavel Plzák je poslancem za hnutí ANO a chce jím být i nadále. Šéf hnutí ANO ho prý nezklamal a chce i nadále stát po jeho boku, byť se občas názorově rozcházejí. Hnutí jako celek prozatím neříká nic o znovuzavedení poplatků ve zdravotnictví, sám Plzák by byl pro obnovení poplatku za pobyt v nemocnici. Pacienty je podle jeho názoru třeba zregulovat, aby se u nás lékařská péče nezneužívala. Plzák se ale nevěnoval jen zdravotnictví, ale třeba také uprchlické krizi.

Babišův poslanec Plzák promlouvá: Do Evropy míří nelegální přistěhovalci. Islámu se nebojím, ale...
Foto: ANO
Popisek: Pavel Plzák

V roce 2013 přišel do sněmovny Pavel Plzák jako nováček a je rád, že dostal možnost nahlédnout pod pokličku vysoké politiky. „Pro mě bylo překvapení a potěšení, že ta naše skupina nováčků obstála,“ poznamenal na konto hnutí ANO host. „Myslím, že jsme překvapili jak koaliční partnery, tak ty opoziční, že jsme se nerozdrobili, že jsme vydrželi, ač nám to mnozí předvídali,“ pochvaloval si v rozhovoru s moderátorem Lubošem Xaverem Veselým v internetové televizi Xtv.cz.

Zklamán byl ale z jednání koaličních partnerů, kteří vyhnali Andreje Babiše z vlády. „Všichni koaliční poslanci tu dohodu podepsali, já také, a jak vidíte, tak ani ten podpis nestačil na to, abychom tu dohodu dodrželi,“ posteskl si. Poté se však zamyslel a poznamenal, že ne všichni koaliční poslanci koaliční smlouvu podepsali a on by v této věci nechtěl lhát.  

Jednání sněmovny se mu díky jednacímu řádu jeví jako neefektivní. „Jednací řád nám umožňuje neomezeně diskutovat, neomezeně dlouho. Podle mého názoru je to poměrně nákladné a dlouhé a pak se divíme, že se nám nepodaří projednat některé zákony,“ upozorňoval poslanec. Zdá se mu zvláštní např. ustanovení, podle kterého mohou předsedové poslaneckých klubů a předsedové stran hovořit prakticky kdykoliv, což podle Plzáka není v pořádku.

Posléze prozradil, že by na EET nic moc neměnil, stejně tak by neměnil protikuřácký zákon, který rozhodně nepovažuje za fanatický. Tento zákon se mu zkrátka jeví v pořádku, protože chrání před pasivním kouřením jak kuřáky, tak nekuřáky. Pasivní kouření totiž mnohdy považuje za horší než kouření aktivní.

Celý rozhovor naleznete zde.

Jelikož je Plzák kromě poslancování také lékařem – chirurgem, promluvil také o kvalitě českého zdravotnictví. „Musíme najít systém, jak regulovat pacienta,“ upozornil host. „Můj osobní názor je, že jakýsi poplatek za stravu v nemocnici by asi nikomu neublížil,“ doplnil ještě. Současně je příznivcem elektronizace českého zdravotnictví, ale musí to být elektronizace k lékařům přátelská.

Nakonec došlo na uprchlíky a vztah k islámu. Muslimů se prý nebojí. Jen nesmíme dopustit, aby islám ovlivňoval politiku.

„Co se týče uprchlíků, tak podle mého, pokud někdo před něčím prchá, tak se zastaví v první bezpečné zemi. Lidé, kteří míří do Evropy, považuji za nelegální přistěhovalce. Je to vidět i z toho, do jakých zemí míří. Míří do zemí, kde je štědrý sociální systém,“ zaznělo z úst poslance s tím, že si v rámci uprchlické vlny musíme dávat pozor na teroristy, kteří k nám mohou teoreticky přicházet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…