Babišův poslanec Vyzula cosi slíbil a nedodržel to. Advokátka bije na poplach kvůli očkování dětí

24.04.2015 20:06

Advokátka spolupracující s Ligou lidských práv Zuzana Candigliota na svém blogu časopisu Respekt ostře kritizuje poslance za záměr prosadit násilné očkování dětí i navzdory přáním rodičů. Ačkoli poslanec Rostislav Vyzula (ANO) sliboval, že bude kontroverzní novela stažena, realita je zcela jiná.

Babišův poslanec Vyzula cosi slíbil a nedodržel to. Advokátka bije na poplach kvůli očkování dětí
Foto: Jovanmandic
Popisek: Očkování dítěte

Autorka upozorňuje, že poslanci sice tvrdí, že kontroverzní návrh zákona, který se vztahuje i k násilnému očkování dětí, byl z projednání stažen. V komunikaci s Ligou lidských práv a spolkem Rozalio brojícímu proti očkování navzdory přání voličů přislíbil předseda sněmovního výboru pro zdravotnictví Rostislav Vyzula (ANO), že kontroverzní novela, jíž se měli poslanci zabývat, bude stažena. Realita ale byla zcela jiná. Na konci dubna už míří do druhého čtení a nelze vyloučit, že po jejím přijetí bude možné děti očkovat např. ve školách i proti vůli rodičů.

„Jde o vládní návrh a MZ stahuje tuto novelu z programu schůze Sněmovny i díky tomuto problému a bude jej řešit,“ napsal prý poslanec Vyzula v e-mailové komunikaci 31. března. Hlavní hygienik Vladimír Valenta ale oponuje, že novelizace zákona nepovede k očkování dětí proti vůli voličů. Autorka si však klade otázku, proč tuto novelu poslanci projednávají, pokud nemá nic změnit. Poslankyně Soňa Marková (KSČM) upozorňujre, že některá místa v zákoně lze vykládat více způsoby a je třeba to vyjasnit.

Celý text najdete zde

Nic takového se ale neděje a novela zákona míří 28. dubna do druhého čtení ve Sněmovně. A co na to Babišův poslanec Vyzula? „Odpovídá, že to prý myslel tak, že na začátku ministerstvo novelu stáhlo, ale teď už se na ní nic diskutovat a měnit nebude a půjde do druhého čtení,“ píše autorka, podle níž je nezbytně nutné možnost očkování dětí bez souhlasu rodičů ze zákona odstranit. Lidé by se měli obrátit na své poslance a v tomto smyslu na ně působit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…