Babišův poslanec od plic: Urazil jste mě. Už mi nevolejte!

22.07.2016 8:07

Do konce června měli poslanci podat svá majetková přiznání za poslední rok. Poslanec z Babišova hnutí ANO Bronislav Schwarz tak opravdu učinil a přiznal, že koupil v Lomu u Mostu bytový dům za 200 tisíc korun. Stojí přitom za pozornost, že je v tomto městě zastupitelem a jeho manželka dokonce starostkou. Schwarz se k tomu odmítá vyjádřit.

Babišův poslanec od plic: Urazil jste mě. Už mi nevolejte!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Bronislav Schwarz

Poslanec Bronislav Schwarz dobrovolně přiznal, že v Lomu u Mostu koupil bytový dům za 200 tisíc korun. Podobné domy přitom obec nabízí na internetu asi za milion korun. Jak se tedy Schwarzovi mohla zdařit tak výhodná koupě v místě, kde je on sám zastupitelem a jeho choť starostkou? Deník MF Dnes se proto zákonodárce zvoleného za hnutí ANO chtěl zeptat.

„Domy prodává zastupitelstvo, neprodala mi ho moje žena, to jste mě, pane redaktore, urazil, už mi nikdy nevolejte,“ zareagoval Schwarz.

Sluší se dodat, že starostka Lomu u Mostu Kateřina Schwarzová je prý na dovolené, pročež se prozatím nebude k případu vyjadřovat. Na smlouvě o koupi domu je uvedena jako prodávající, ale vedle manžela také jako kupující.

Praxe je prý v Lomu u Mostu taková, že hotově musí kupující složit třetinu peněz a dvě třetiny musí následně vložit do rekonstrukce zakoupeného objektu – tedy do zvelebení vlastního majetku. Schwarz skutečně složil 200 tisíc a zavázal se dalších 400 tisíc vložit do zvelebení domu. Teprve po provedení přislíbené rekonstrukce je dům převeden na nového majitele. Háček je v tom, že na podobný postup banka jen těžko poskytne hypotéku, takže zájemce musí mít peníze v hotovosti. Schwarz je měl.

Otázkou ovšem pořád zůstává, proč dům, který v Lomu u Mostu stojí běžně kolem milionu korun, stál poslance Schwarze jen 600 tisíc korun. Sám Schwarz k tomu před časem řekl, že cena domu spadla, protože ho delší dobu nikdo nechtěl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…