Babišův "potížista" dnes oznámí, zda přijme poslanecký mandát

28.11.2013 6:35

Krajský šéf hnutí ANO na Vysočině Jan Sobotka dnes oznámí, zda přijme poslanecký mandát. Je náhradníkem za Miloslava Bačiaka, ale poslanecký klub ANO Sobotku vyzval, aby mandát nepřijímal kvůli dluhu na daních a zdravotním pojištění. Sobotka se kvůli tomu sejde s předsedou klubu Jaroslavem Faltýnkem.

Babišův "potížista" dnes oznámí, zda přijme poslanecký mandát
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tisková konference hnutí ANO

"My jsme hnutí, které od začátku jasně říká, že je potřeba nelhat. A my jsme to vyhodnotili tak, že pan Sobotka prohlásil, že nemá žádné závazky vůči státu, prohlašoval bezdlužnost, a nebyla to pravda," uvedla v úterý místopředsedkyně hnutí Věra Jourová. Sobotka zatím nechtěl spekulovat o výsledku dnešního jednání s Faltýnkem.

Podle deníku Právo nemá Sobotka doplacené loňské daně a splácí desítky tisíc Všeobecné zdravotní pojišťovně. Sobotka to deníku potvrdil, ohledně daní prý ale chybovala jeho účetní a dluh u VZP hradí pomocí splátek.

Jde už o třetího člena ANO, který má problémy s udržením křesla ve sněmovně. U Bačiaka, který složil mandát minulý týden a měl být nahrazen Sobotkou, se před volbami ukázalo, že zamlčel minulost politruka a údajně i titul RSDr., udělovaný komunisty. Šéf mosteckých strážníků Bronislav Schwarz zase čelí už několik let obvinění ze zneužití pravomoci a omezování osobní i domovní svobody. Okresní soud v Mostě žádá sněmovnu o souhlas ke Schwarzovu stíhání, nový poslanec ČTK řekl, že se vydání bránit nebude.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…