Babišův šéfredaktor: Pokud se tato informace o Tuhém ukáže jako pravdivá...

30.07.2016 7:18

Nad informací, že se policejní prezident Tomáš Tuhý podílel na varování před razií dokonce v politicky choulostivé kauze, se v dnešních Lidových novinách zamýšlí jejich šéfredaktor István Léko.

Babišův šéfredaktor: Pokud se tato informace o Tuhém ukáže jako pravdivá...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policejní prezident Tomáš Tuhý

Pokud se tato informace prokáže jako pravdivá, mělo by to podle Léka stačit na okamžitý odchod Tuhého z funkce. „A jestliže policejní reorganizace, jež má začít za dva dny, má být jen snahou zastavit prověřování vážných podezření na Tuhého, pak by měla vláda ihned zasáhnout a zastavit ji,“ podotýká šéfredaktor novin, vlastněných Andrejem Babišem.

Skutečnost, že ČSSD zatím arogantně tlačí (podle Léka ničím neopodstatněnou) reformu policie kupředu, považuje za politický hazard.

Podle Léka není vyloučeno, že premiér Sobotka a ministr vnitra Milan Chovanec, kteří za policejní reformou stále stojí, zavedou ČSSD do slepé uličky, v níž se před třemi lety ocitla tehdy vládní ODS.

reklama

autor: vam

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…