Babišův sponzor v problémech? Přišlo se na všechno. A podrobně, protože jedna žena si nedávala pozor

25.05.2017 11:52

Sabina Slonková na serveru Neovlivní.cz tvrdí, že sponzor a donedávna i člen hnutí ANO v Brně David Rusňák vězí v mnohem větším problému, než by se mohlo na první pohled zdát. Policie si na Rusňáka posvítila kvůli tomu, že měl mít nelegálně přístup do živých policejních spisů. Podle všeho nešlo o jedno či dvě nahlédnutí do policejního spisu, ale celkem o 12 takových případů.

Babišův sponzor v problémech? Přišlo se na všechno. A podrobně, protože jedna žena si nedávala pozor
Foto: DRFG
Popisek: David Rusňák, předseda představenstva a majoritní akcionář investiční skupiny DRFG a.s.

Někdejší člen hnutí ANO v Brně a zeť náměstkyně ministra financí pro oblast daní Aleny Schillerové David Rusňák měl v roce 2011, tedy v roce, kdy hnutí ANO oficiálně vznikalo, nezákonně získávat informace z živých policejních spisů. Šlo o spisy, v nichž policie prověřovala Rusňáka, zda není zapojen do podvodu se škodou ve výši 900 milionů korun. Tehdy policie případ odložila, ale s novými informacemi možná bude moct případ znovu otevřít.

„Policie dnes tyto úniky připisuje na základě digitálních stop Tereze Čoupkové, administrativní pracovnici brněnského krajského státního zastupitelství a přítelkyni bývalého elitního policisty Michala Ratajského. Jinak také obchodního partnera Davida Rusňáka. Všichni tři už byli obviněni v rámci razie z minulého týdne, na jejímž konci je kvůli úniku informací osmnáct trestně stíhaných osob,“ píše Slonková.

Celý článek naleznete ZDE.

Čoupková prý prakticky online viděla, co se ve vyšetřování Rusňákovy kauzy děje, a podnikatel tak teoreticky mohl reagovat na počínání státních zástupců. Čoupková ovšem do spisu nahlížela nelegálně.

„Pracovnice státního zastupitelství Čoupková zjišťovala údaje k Davidovi Rusňákovi v evidencích policie a státního zastupitelství celkem devětkrát. Zbývající tři úniky informací spojené s Rusňákem připisují policisté svým kolegům Janu Patlokovi a Danielu Medvecovi. Patloka podle obvinění zkoumal v policejním systému hned dvakrát, jestli je proti Rusňákovi a jeho firmě vedené nějaké trestní řízení: v roce 2014 a v roce 2016. To samé pak v roce 2016 dělal Medvec,“ píše dál Slonková.

Vrchní státní zástupce v Olomouci Ivo Ištvan a jeho lidé celou skupinu od určitého okamžiku odposlouchávali, a měli tak poměrně jasný přehled o tom, jaké informace Rusňák získává.

Rusňákův advokát Tomáš Sokol se k případu nechtěl vyjadřovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…