Babišův výbuch hněvu v živém přenosu: Sprosťárna, hnus. Můj syn je nemocný, zneužili ho. Ti novináři... Kdo je vybavil, rozvědka? Bývalí zaměstnanci?!

14.11.2018 16:25

Český premiér Andrej Babiš si už poněkolikáté stoupl před novináře a vyjádřil se ke kauze údajného únosu svého syna. Použil při tom slova jako „puč Palermo, odporné, hnus, hyenismus“. Pak naznačil, kdy se dozvíme více...

Babišův výbuch hněvu v živém přenosu: Sprosťárna, hnus. Můj syn je nemocný, zneužili ho. Ti novináři... Kdo je vybavil, rozvědka? Bývalí zaměstnanci?!
Foto: Screen: ČT24
Popisek: Andrej Babiš na tiskové konferenci komentuje kauzu Čapí hnízdo.

„Já bych se znovu rád vyjádřil k této kauze, která si myslím, že je velice dobře organizovaná a připravená,“ začal Babiš. „Tady je otázka, proč někdo to organizuje, když já jsem v zahraničí, kdy se blíží 17. listopad, kdy se zase připravují demonstrace a proč nikdo jasně neřekne, že Policie České republiky prověřovala údajný únos Andreje Babiše mladšího. Policie k tomu dala jasné vyjádření, že můj syn unesen nebyl. A já myslím, že máme dostatek fotodokumentace, která dokáže, že to, co převzala i další média, je sprostá lež. Sprostá lež,“ rozčiloval se předseda vlády, kterému se nelíbilo, že už informaci přebírají i média zahraniční.  

Premiér také prozradil, že v roce 2015 byl jeho syn převezen na psychiatrickou léčebnu do Havlíčkova Brodu a posléze do Národního ústavu duševního zdraví, kde se seznámil s doktorkou Ditou Protopopovou. „To, co tu o ní ti novináři vykládají, je sprostá lež,“ vypálil znovu před kamerami ČT.

Anketa

Má premiér Andrej Babiš po slovech svého syna vaši lidskou důvěru?

89%
11%
hlasovalo: 38986 lidí
„Já nevím, jestli si vůbec uvědomujete, že kauza Čapí hnízdo je živý spis, ze kterého utíkají informace. A proč utíkají? Protože je tady obrovský tlak. Ti novináři obvolali všechny redakce a oznámili jim: ‚připravte se, přijde pád vlády‘. I opozice byla připravená,“ rozčiloval se Babiš bez ustání.

Pár slov přidal i na adresu samotné reportáže o Andreji Babišovi mladším, která byla natočena kamerou v brýlích. „Kdo je vybavil, kolik to stálo peněz? To připravovala rozvědka? Bývalí zaměstnanci rozvědky? Takže je potřeba si položit tyhle otázky. Je to vylhaná, sprostá lež a já to dokážu. Můj syn je bohužel nemocný, ti novináři toho zneužili, oni ho natáčeli a on nevěděl, že ho někdo natáčí, ani manželka to nevěděla. Dneska z toho mají problémy i moje další děti. Tenhle hyenismus jsem nikde jinde nezažil,“ rozpaloval se šéf hnutí ANO takřka doběla.

„Je to jen pokračování toho, abych byl odstraněn z české politické scény,“ zahřměl v jednu chvíli.

Všechny informace, které zveřejnil server Seznam Zprávy, už prý všichni vědí. „A to, že tihle sprosťáci zneužívají zdravotní stav mých dětí, větší sprosťárnu jsem nezažil. Přitom to všichni věděli,“ zopakoval.

Anketa

Měl by Andrej Babiš po slovech svého syna odstoupit z postu předsedy vlády?

12%
88%
hlasovalo: 36212 lidí
„Je to velice dobře připravená kauza a je to neuvěřitelná lež. Všechny titulky. Tady dokonce se píše, že Babiš nechal unést svého syna. Je to hnus. Sprosťárna. A pokud bude chtít Poslanecká sněmovna  znovu řešit zdravotní stav mých dětí, tak si snad všichni uvědomí, kde to vlastně žijeme,“ hřímal u řečnického pultíku Babiš. „To je puč Palermo.“

Sluší se dodat, že jedna z autorek reportáže, Sabina Slonková, v rozhovoru pro internetovou televizi DVTV vysvětlovala, že zveřejnění rozhovoru nebylo nějak speciálně načasováno. Ona a kolega Jiří Kubík prý s uveřejněním reportáže čekali jen do chvíle, než bude úplně hotová a než bude i po právní stránce ověřeno, že je v pořádku.

Babiše tím však zjevně nepřesvědčila. Podotkl, že návštěva dvou reportérů ve Švýcarsku proběhla už v polovině října, ale na veřejnosti se reportáž objevila až teď. Premiér v tom viděl jasný záměr. „Už se připravuje, abych 17. listopadu nešel na Národní, že mi zabráněj. Já se těším, až si příští rok budeme připomínat 30 let od revoluce. Bude dobré, když ta média řeknou mladým, jak to tady na počátku bylo,“ řekl Babiš.

„Na vaše otázky odpovídat nebudu, na shledanou,“ chtěl se předseda vlády rozloučit. Jednu doplňující informaci však přece jen přidal. „Pan Protopopov bude mít určitě nějaké interview, on se k tomu vyjádří v jedné televizi v neděli večer,“ naznačil ještě Babiš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…