Bakala se tulil k Havlové, píše Blesk. Kde vzal miliardy na studenty?

13.05.2016 6:43

Horníci v OKD prožívají těžké časy. Na počátku jejich problémů stál miliardář Zdeněk Bakala, který už nemá oficiálně s firmou nic společného. Kdysi ji však získal, inkasoval z ní zisky, dokonce prodal i hornické byty, které podle všeho měli za minimální peníze získat sami horníci. Bakala také založil nadaci a podporuje přes ni nadané studenty. Nežijí ale mladí lidé z peněz horníků?

Bakala se tulil k Havlové, píše Blesk. Kde vzal miliardy na studenty?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Uhlobaron Zdeněk Bakala

„Bakala Foundation, tedy nadace Bakaly a jeho manželky Michaely (44), vznikla prý proto, že i podnikateli kdysi pomohlo studium v zahraničí a chce podpořit talentované české studenty. Na posledním večírku k udílení prestižních stipendií loni v září se v póze připomínající scénu z legendárního Hříšného tance tulil k bývalé první dámě Dagmar Havlové (63),“ napsal deník.  

Projektová manažerka nadace Marie Wichterlová dala však jasně najevo, že peníze pro studenty nejdou z peněz OKD. Odkud se tedy peníze berou? Prý jsou ze soukromých zdrojů. Jenže z jakých, ptá se deník, který připomíná, že Bakala z OKD získal desítky miliard.

Vláda už se shodla na tom, že propuštění horníci dostanou za určitých podmínek osm tisíc korun měsíčně, a to po dobu několika let. Na tahu teď je insolvenční správce firmy, která dluží různým věřitelům 17 miliard a své závazky nezvládá splácet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…