Bakalo, máte po klidu. Ukážeme vám, co si myslí vaši horníci, plánuje miliardář Krúpa

01.05.2017 17:20

Slovenský miliardář Pavol Krúpa hodlá jít tvrdě po krku bývalému majiteli společnosti OKD Zdeňku Bakalovi. Neváhá ani posbírat horníky rozpálené do ruda a otrávené nájemníky někdejších hornických bytů a přivézt je Bakalovi přímo pod okna – před jeho dům ve Švýcarsku, kde český miliardář hledá klid. Krúpa je podle všeho připraven mu klid odepřít.

Bakalo, máte po klidu. Ukážeme vám, co si myslí vaši horníci, plánuje miliardář Krúpa
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zdeněk Bakala

„Účelem demonstrace je jasně ukázat náladu horníků, nájemníků a oklamaných akcionářů přímo v místě, kde pan Bakala bydlí,“ prozrazuje bez obalu Krúpa v rozhovoru pro Seznam Zprávy.cz.

„Měl by to být takový počet, aby bylo jasné, že máme za sebou podporu celého Česka. Takže vypravíme několik autobusů nebo klidně celý vlak. (...) Vezměte si jen počet bytů, které kdysi patřily OKD. To je čtyřicet tisíc jednotek krát třeba pět lidí. Tedy rodin, kterým bylo slíbeno, že byty za určitou cenu budou moci odkoupit, ale jediné, čeho se dočkaly, je několikanásobné zvýšení nájmu,“ doplňuje pro dokreslení situace.

Celý článek naleznete ZDE.

Cestu si nebudou platit horníci a nájemníci. Výlet do Švýcarska zaplatí Krúpa s některými dalšími podnikateli, kteří mu prý přislíbili pomoc. Slovenského miliardáře prý od cesty do Švýcarska neodradí ani možnost, že tamní úřady akci nepovolí. I tak horníky Bakalovi přiveze. Jako věřitel společnosti OKD to považuje za nutné.

V tuto chvíli si Krúpa neumí představit, jak na to Bakala zareaguje.Umí si ovšem představit, jak zareagují zmínění hornící. Nevylučuje, že se na Bakalově domě mohou dopustit také vandalství. „Nasratých horníků a dělníků je hodně,“ shrnuje lakonicky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…