Bakalův časopis zkrátil rozhovor s Babišem. A ten to tak nenechal

18.07.2014 17:51

Ministr financí a lídr hnutí ANO Andrej Babiš dal rozhovor časopisu Ekonom. Ten mu ho poslal zpět k autorizaci a následně ho vydal. Potud by bylo vše v pořádku. Nicméně redakce Ekonomu si „dovolila" zmíněný rozhovor zkrátit. A to se Andreji Babišovi pranic nelíbilo. Na svém blogu tak vše napravil a zmíněný rozhovor zveřejnil celý. Poděluje se v něm mimo jiné o zkušenosti z politiky.

Bakalův časopis zkrátil rozhovor s Babišem. A ten to tak nenechal
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

„Přestože jsme dostali k autorizaci rozhovor do časopisu Ekonom (vyšel 17. července), časopis nakonec vydal vlastní verzi. Níže je tedy rozhovor tak, jak jsme ho do týdeníku poslali už v pátek 11. července. Zejména závěr vyšel v časopisu úplně jinak. Asi se nevešel kvůli reklamě…“ postěžoval si ministr financí na svém blogu na serveru iDnes.cz

Babiš ve zmíněném rozhovoru mimo jiné uvádí, že se nebojí, že by se dostal do pozice svých předchůdců, kteří slibovali, ale do voleb své sliby realizovat nedokázali. „Já se nikdy nedostanu do pozice svých předchůdců, protože jsem v podstatě jediný, kdo si v politice pohoršil po všech stránkách, finančně, rodinně i zdravotně. Pro mě být ministrem koaliční vlády není vrcholem kariéry, ten už mám za sebou,” chlubil se.  

Výsledky pak od něho prý nemůžeme čekat za pět měsíců. Zejména proto, že stát skoro dvacet pět let funguje tak, jak funguje. „V politice budu tak dlouho, dokud si to lidé budou přát,” konstatoval.

Celý rozhovor k přečtení ZDE.

A podělil se i o zkušenosti z praktické politiky. „Myslel jsem si, že když se nějaké rozhodnutí neukáže jako dobré, tak se dá změnit. Mýlit se je lidské. Když si promítnu, jak jsme jednali o koaliční vládě, tak pokud by náhodou někdy bylo ještě jedno jednání, postupoval bych jinak. Tvrději,“ prohlásil.

„Nejlepší by bylo mít jednobarevnou vládu. Mít tu většinový volební systém jako ve Velké Británii nebo v USA. To tu ale nikdy neprojde,“ vysvětloval svoje názory.

Je to směšné, stále mi něco vyčítají

Svoji firmu Agrofert upozadil na úkor ministrování. „Teď chodím sem (do sídla Ministerstva financí), byl jsem tu v sobotu a neděli uklízet,“ konstatoval. O vlastní banku, zejména kvůli střetu zájmů, už také neusiluje. „Náš společný fond s panem Janovem usiloval o LBBW, ale už to vůbec není téma. Já už nechci nic, už nemůžu nic. Mám střet zájmů i na záchodě, jak říká Kalousek. Tady se rozkrádal státní majetek, ale já jsem nejvíc sledovaná osoba. Je to směšné, stále mi něco vyčítají,“ posteskl si.

Útoky Miroslava Kalouska z TOP 09 nechápe. „On stále útočí, stále se mnou má problém. Nejdřív jsem byl estébák, potom jsem měl střet zájmů, potom jsem tygr v masně. Nevím, kdo mu to radí. Přitom v některých ekonomických věcech se shodneme,“ podivoval se.

V rozhovoru odmítl četné spekulace o tom, že šel do politiky prosazovat obchodní zájmy svého Agrofertu. „Podsouvat mi, že jsem šel do politiky kvůli byznysu, je absurdní. Kdybych chtěl, tak si zítra vezmu z firmy velké peníze. Ale já je nepotřebuji. Lidi mají plné zuby těch, kteří to tady řídí 24 let, byla tu obrovská poptávka po změně. Každý to vidí, ale nikdo tu hozenou rukavici nezvedl,“ osvětlil důvod, proč šel do politiky.

„Dali jsme naději lidem, kteří rezignovali na budoucnost naší země a nevěřili, že se něco může změnit. Někteří dokonce uvažovali o odchodu z Česka. Nesmíme je zklamat,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…