Balvín v televizi vyprávěl: Tu větu s těmi dekrety jsem Milošovi poradil já

30.07.2013 19:42

Jen co se Jiří Balvín stal ministrem kultury, začalo se o něm mluvit v souvislosti s výrokem o seškrtání „příliš štědrých sociálních dávek“. Nyní Balvín uznává, že nešlo o moc vhodný výrok. Stále si za ním ale stojí.

Balvín v televizi vyprávěl: Tu větu s těmi dekrety jsem Milošovi poradil já
Foto: hns
Popisek: Miloš Zeman a Jiří Balvín, ilustrační koláž

„Já se tím netajím,“ hájil svůj názor v Interview ČT24. Dodal však, že byl špatně pochopen. Nemluvil o dávkách obecně, ale o zneužívaných dávkách – například o příspěvku na bydlení, který často končí v kapsách majitelů ubytoven s předraženými cenami.

„Já jsem zastáncem sociálních dávek pro opravdu potřebné,“ vysvětloval Jiří Balvín. Například pokud vysokoškolsky vzdělaný pár přijde o místo a musí živit děti, dávky by jim určitě dal. „Jestliže někdo zneužívá ty dávky, to je problém,“ dodal Balvín.

Podle něj momentálně existuje velké množství mandatorních výdajů na sociální dávky, které by měly být seškrtány. Na tyto názory už prý dostal mnoho pozitivních ohlasů, například od renomovaných právníků. „Já uznávám, že to nebyl úplně vhodný výrok. Zvlášť během té instalace do funkce,“ dodal však Balvín.

V ČT se krátce rozpovídal i o svém vztahu k prezidentovi Miloši Zemanovi. Například zavzpomínal, jak mu dával různé rady v době, kdy ještě probíhaly volby. Jednou na něj prý i dal, a to když v divadle Hybernia probíhala „prezidentská“ debata. Zeman byl prý unavený a už nechtěl mluvit s novináři, ani s ČT. Balvín mu ale poradil, ať si jen připraví jednu větu a tu řekne. Šlo prý tehdy o známé vyjádření k Benešovým dekretům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…