Bára Štěpánová: Zeman je monstrum

27.10.2016 13:22

Několik desítek osobností českého veřejného prostoru se v pořadu Show Jana Krause vymezilo proti prezidentu Miloši Zemanovi. Co v pořadu, který TV Prima ve středu večer neodvysílala a ve čtvrtek ho má do programu zařadit bez této kritiky, zaznělo, odhalili někteří účastníci pro server Lidovky.cz.

Bára Štěpánová: Zeman je monstrum
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Zeman

„Šlo o svobodné vyjádření stále snad svobodných lidí k svátku 28. října, ale hovořilo se ponejvíc o Miloši Zemanovi a jeho hradních pomocnících i o hanebném vyjádření čtyř ústavních činitelů k návštěvě dalajlámy v České republice,“ říká muzikant Matěj Ruppert.

Dokumentaristka Helena Třeštíková ve svém proslovu vyzvala k tomu, abychom se přenesli přes trapnost, malost těch událostí a svátek 28. října oslavili každý ve svém srdci, ve své duši. Asi jako by si to přál zakladatel republiky Tomáš Garrigue Masaryk.

„Řekla jsem, ať se nezaměřujeme na Zemana, že chce na sebe jen upozornit, aby si získal další popularitu,“ objasnila socioložka Jiřina Šiklová.

Ředitel Knihovny Václava Havla Michael Žantovský citoval slova někdejšího amerického prezidenta Abrahama Lincolna: Někoho lze obelhat pokaždé a každého lze obelhat někdy, ale nelze každého obelhat pokaždé.

„Řekl jsem, že poslanci a senátoři by měli využít paragrafu 66 Ústavy a Zemana zbavit úřadu, protože není schopen z vážných důvodů vykonávat svoji funkci. On se pak může hájit u Ústavního soudu,“ uvedl bývalý ministr vnitra Jan Ruml.

Herec Pavel Liška zdůraznil, že „přece nemůžeme, jako národ, být tak slepí a tak nepoučitelní! Tenhle okamžik nesmíme pustit a musíme se pokusit změnit naši politiku. A změnit sebe“.

„Řekla jsem, že kdysi tady bylo takové srandovní heslo: ‚Republiku si rozvracet nedáme.‘ Dnes bych to upravila na: ‚Republiku si od monstra z Hradu ani slovenského pána rozvracet nedáme,‘“ sdělila serveru herečka Barbora Štěpánová.

„K večeru mi ale volali, že se moje věta už do vysílání nedostane. Nikdo mi neřekl, že je to otázka cenzury. Všichni byli zahlcení, což myslím, že někomu hraje do krámu, ale to jsou jen moje úvahy,“ dodala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…