Bára „koloběžka“ Štěpánová má strach. Může se prý vrátit autoritářský režim

29.10.2019 20:42

Herečka Bára Štěpánová má třicet let po sametové revoluci pocit, že není příliš co slavit. V rozhovoru pro Český rozhlas prohlásila, že má obavy, že by se autoritářský režim mohl vrátit.

Bára „koloběžka“ Štěpánová má strach. Může se prý vrátit autoritářský režim
Foto: Screen: ČT24
Popisek: Herečka Bára Štěpánová v ČT24.

Bára Štěpánová podepsala Chartu 77 a po pádu komunistického režimu  byla dva roky sekretářkou Václava Havla, kterému darovala koloběžku. Prý aby se mohl po Hradu pohybovat svižněji. Éru 90. let 20. století a politiky této doby hájí. „Neměli jsme kam se podívat, kde se inspirovat. Samozřejmě že se to dělalo divoce. A ano, vždycky se najdou lidé, kteří takové situace zneužijí,“ uvedla herečka.

Třicet let po sametové revoluci má však pocit, že příliš není co slavit.

„Kloním se tomu, co nedávno napsal na sociálních sítích Bohumil Doležal. Ani není moc co slavit. Nemyslím, že třicáté výročí listopadu je ke slavení, spíš je to k zamyšlení. Nad tím, jestli se to všechno nemůže vrátit. Najednou sama totiž vidím, že může,“ vrovala na vlnách veřejnoprávního rozhlasu. Mohla by se vrátit skrze strach cíleně vyvolávaný v lidech. Občané, kteří se bojí, spíše podlehnou nějakému autoritativnímu vůdci.

Už dnes má pocit, že se své svobody dobrovolně vzdáváme. Za koblihu a za tisíc korun, rýpla si do současného předsedy vlády Andreje Babiše (ANO).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…