Barroso v telefonátu s Putinem odsoudil vpád ruských sil

29.08.2014 20:06

Předseda Evropské komise José Barroso dnes v telefonickém rozhovoru s ruským prezidentem Vladimirem Putinem odsoudil vpád ruských sil na Ukrajinu a jejich tamní operace. O telefonátu informovala tisková služba komise.

Barroso v telefonátu s Putinem odsoudil vpád ruských sil
Foto: Radim Panenka
Popisek: Prezident Miloš Zeman a předseda Evropské komise José Manuel Barroso

„Ve velmi otevřené výměně názorů předseda komise vyjádřil své hluboké znepokojení ze současných událostí a ze situace na Ukrajině," uvedla tisková služba komise. Podle ní EU již dala najevo, že další destabilizace Ukrajiny a regionu bude pro Rusko znamenat velké náklady.

Kyjev i NATO mají za nepochybné, že do bojů na východě Ukrajiny se stále otevřeněji zapojují ruští vojáci a technika. Sobotní summit EU osloví ukrajinský prezident Petro Porošenko.

Barroso v telefonickém rozhovoru Putina vyzval ke změně nynějšího kurzu. Vývoj na Ukrajině je podle něj v naprostém rozporu se snahami EU najít pragmatická a diplomatická řešení v otázkách jako je implementace dohody o volném obchodu mezi EU a Ukrajinou či energetických vztahů Ruska a Kyjeva.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: dkr

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…