Bárta je zkorumpovaný, ale obvinit by měli i Janouška s Bémem, soudí lidé

28.11.2013 15:50

Třetina občanů má za to, že Vít Bárta byl zkorumpovaným politikem. Téměř dvacet procent lidí se však také domnívá, že v kauze zveřejnění odposlechů telefonických rozhovorů mezi exprimátorem Pavlem Bémem (ODS) a lobbistou Romanem Janouškem mají být obviněni nejen Vít Bárta za údajné uveřejnění odposlechů, ale také Janoušek s Bémem, za jejich samotný obsah. Ukázal to průzkum společnosti SANEP.

Bárta je zkorumpovaný, ale obvinit by měli i Janouška s Bémem, soudí lidé
Foto: Úsvit přímé demokracie
Popisek: Vít Bárta volí

„Ve vztahu k Vítu Bártovi, jeho působení v politice a ve vztahu k jeho kauzám pak souhlasí s tvrzením, že `Vít Bárta je zkorumpovaný politik a měl by být odsouzen` 31,2 % dotázaných. Na druhé straně 19,5 % respondentů souhlasí s tvrzením, že `V kauze Víta Bárty měl být obviněn Roman Janoušek a Pavel Bém`,“ píše agentura.

Stojí za pozornost, že asi 60 % občanů tvrdí, že Bárta nemá jejich důvěru, ale 15,5 procent lidí mu stále věří. Více než dvacet jedna procent dotázaných má pak za to, že Bárta by měl být oceněn za protikorupční čin.

Když lidé odpovídali na otázku, jak hodnotí uveřejnění inkriminovaných odposlechů, ukázalo se, že téměř 37 procent lidí je považuje za správné. Třicet šest procent je má za účelové a 14,5 procent za odsouzeníhodné. Téměř 13 procent lidí pak na věc nemá jasnější názor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…