Bárta odsouzen. A co bude s Johnem nebo Peake, ptá se komentátor

13.04.2012 14:43

Jak je možné, že Vít Bárta dostal u soudu menší trest než Jaroslav Škárka? Tuto otázku si klade komentátor Martin Fendrych a dospívá k závěru, že se tak stalo kvůli tomu, že soud může pracovat jen s patřičnými důkazy. Selský rozum nám přitom podle komentátora napovídá, že měl Bárta dostat trest vyšší. Bez viny podle jeho názoru nejsou ani Radek John, či Karolína Peake.

Bárta odsouzen. A co bude s Johnem nebo Peake, ptá se komentátor
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Předseda VV Radek John a místopředsedkyně vlády Karolína Peake

Vít Bárta byl nepravomocně odsouzen a okamžitě oznámil rezignaci na post předsedy poslaneckého klubu VV. Sílí ovšem hlasy, podle nichž by se měl vzdát i poslaneckého mandátu jako takového. Komentátoři se většinou shodují v tom, že soudce Jan Šott přednesl kvalitně odůvodněný verdikt, Martin Fendrych ale poukazuje na širší rozměr celého rozsudku. Minimálně vrcholní členové VV museli o počínání Bárty vědět. Není tedy na místě, aby i oni odešli? Úvahu Martina Fendrycha uveřejnil server Týden.cz.

John jako otrok Bárty

Komentátor soudce Šotta jednoznačně chválí a přeje české justici jen víc takových mužů. Přesto se pozastavuje nad tím, že muž, který je považován za hybatele VV, tedy Vít Bárta odešel od soudu s nižším nepravomocným trestem než Škárka. Došlo k tomu proto, že soudce mohl vycházet toliko z důkazů, ale běžní občané vidí širší souvislosti. Prý vidí Věci veřejné jako politický projekt na získávání peněz ze státního rozpočtu a pakliže to soud ohodnotí pouze podmínečným trestem, jde o obří prohru na poli české politiky.

„Teď bude část véčkařů kývat, že se Bárta musí pakovat. Ok. Musí. Ale co oni? Co taková Karolína Peake? Byla u toho všeho. Je ona čistá? Je čistý polopučista Kamil Jankovský? Ha, ha, ha. A co chudák Radek Protikorupčník John? Otrok superguru? Jedna verbež,“ píše autor.

Sečteno a podtrženo, Bárta si podle Fendrycha zaslouží sednout za mříže a VV jako takové by měly raději skončit, protože jejich vedení má máslo na hlavě.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…