Bárta promluvil v televizi a Jurečko z ODS na něho chystá právníky

03.06.2012 13:45

Slova poslance VV Víta Bárty v nedělním pořadu Partie na Prima family o údajné schůzce šéfa Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) Jiřího Koláře se zástupci stavebních společností rozzlobila významného člena západočeské ODS Romana Jurečka. O něm se totiž Bárta v souvislosti s tím už po několikáté zmínil, že stojí za dosazením Koláře do čela SŽDC. Jurečko zvažuje právní kroky.

Bárta promluvil v televizi a Jurečko z ODS na něho chystá právníky
Foto: tan
Popisek: Vlivný občanský demokrat Roman Jurečko

S velmi zásadním prohlášením Bárta vystoupil v pořadu na Prima family, když řekl, že 18. května v jedné z malostranských restaurací proběhla schůzka osmi velkých stavebních společností, které si zde měly rozdělit tři miliardy ze SŽDC. "Na schůzce byl i šéf společnosti Viamont, který posléze s šéfem SŽDC odjel do Norska chytat ryby," řekl Bárta. Právě zástupce firmy Viamont Novák byl údajně pověřen koordinací společných aktivit v rámci dělení zakázek.

Exministr dopravy zároveň upozornil, že Roman Jurečko byl tím, kdo dosadil nového generálního ředitele SŽDC Jiřího Koláře.

Jurečko se bude bránit právní cestou

Jurečko se ale proti jeho slovům důrazně ohradil. Pro ParlamentníListy.cz pak zdůraznil, že už mu s osočováním Víta Bárty dochází trpělivost a celou záležitost předává svým právním zástupcům.

Proti stejnému nařčení Bárty souvisejícímu s dosazení Koláře do čela SŽDC se Jurečko ohrazoval i v minulosti. „Je to lež,“ odpověděl na dotaz ParlamentníchListů.cz v květnu. „Mně žádné výběrové řízení nikdo nesvěřil. Výběrové řízení z více než dvaceti uchazečů měl na starosti předseda správní rady SŽDC Adolf Jílek,“ dodal. Podle něj uchazeči prošli sítem a celá správní rada pak vybírala z finálních šesti kandidátů.

Tady máte důkaz

Roman Jurečko se posléze rozhodl, že svá dřívější slova pro ParlamentníListy.cz si nechá posvětit správní radou SŽDC, aby tak nařčení Víta Bárty vyvrátil. ParlamentnímListům.cz pak poslal seznam kroků, které vedly k volbě nového šéfa SŽDC.

Zde se můžeme dočíst, že usnesením číslo 4/2012 ze 70. zasedání Správní rady SŽDC konaného dne 9. února 2012 pověřila správní rada předsedu správní rady Adolfa Jílka zajištěním výběrového řízení na funkci generálního ředitele Správy železniční dopravní cesty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ova

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…