Bartoš: Piráti nejsou rychlokvašky!

21.10.2017 17:54

Piráti mohou slavit. Ve volbách v roce 2017 získali 22 poslanců. Předseda strany Ivan Bartoš poděkoval všem lidem, kteří odevzdali hlas jeho straně. A vysvětlil, jak teď budou Piráti postupovat dál.

Bartoš: Piráti nejsou rychlokvašky!
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátské listy

Piráti hodlají ve Sněmovně prosazovat transparentní politiku. Otevřenost je hlavním bodem, který chtějí Piráti dál rozvíjet. Ve strategii, která byla zveřejněna už před volbmi, bylo navíc stanoveno 20 bodů, které budou chtít Piráti prosazovat.

„My už zítra budeme zasedat přes den, námi zvolení reprezentanti utvoří vyjednávací tým, budeme lidi informovat o tom, kdo je v tom vyjednávacím týmu a budeme je informovat také o tom, jak jednání probíhají. Já si myslím, že nás lidé takto zvolili, takže to zjevně chtějí,“ zdůraznil Bartoš.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Piráti jsou podle Bartoše kompaktním týmem, nejsou tam žádné „rychlokvašky“, ale jen lidé, kteří pracovali na otevřenosti v obcích a na krajích a budou v tom pokračovat i ve Sněmovně. „My jsme připraveni na to být v opozici, jak to ukazujeme i v Praze,“ doplnil.

Za vůbec nejpodstatnější považují Piráti zjednodušení legislativního procesu a otevření tohoto procesu veřejnosti. Piráti chtěli změnit také registr smluv.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…