Bartoš míří na Hrad. Kývne mu Zeman na předčasné volby?

28.04.2021 6:30

Prezident Miloš Zeman dnes přijme předsedu Pirátů Ivana Bartoše. Ten chce s prezidentem probrat návrh Pirátů a hnutí STAN na rozpuštění Poslanecké sněmovny a předčasné volby.

Bartoš míří na Hrad. Kývne mu Zeman na předčasné volby?
Foto: Screen FTV Prima
Popisek: Ivan Bartoš v Partii TV Prima

Po Bartošovi pak na Hrad přijde ministryně financí Alena Schillerová (za ANO), se kterou bude prezident mluvit o ekonomických tématech a výhledu ekonomiky.

Piráti a STAN chtějí usilovat o předčasné volby poté, co Senát schválí volební zákon. Podle Bartoše to je jediná správná možnost, která voličům umožní "znovu rozdat politické karty". Aby se Sněmovna rozpustila, potřebují k tomu hlasy 120 poslanců.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Zeman o víkendu uvedl, že Sněmovnu poté může, ale také nemusí rozpustit. To odmítli zástupci opozice i ústavní právníci. Podle nich má prezident povinnost tak učinit, a to bez zbytečného odkladu.

Zeman se dnes pozdě odpoledne na Hradě setká také s Alenou Schillerovou, se kterou probere ekonomické otázky. Zabývat se tak budou například novou makroekonomickou prognózou, kterou nedávno ministerstvo financí představilo. Mluvit mohou i o Konvergenčním programu, který schválila vláda. Popisuje rozpočtovou strategii vlády a plánovaný vývoj veřejných financí v následujících letech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…