Bartošek: Pana Mlejnka jsem s Rakušanem pouze seznámil. To zdůrazňuji

12.08.2022 19:55

Za seznámením ministra vnitra Víta Rakušana (STAN) s nynějším šéfem Úřadu pro zahraniční styky a informace Petrem Mlejnkem stojí místopředseda Sněmovny Jan Bartošek (KDU-ČSL). Ve svých slovech pro Novinky.cz potvrdil, že opravdu oba muže seznámil – a současně uvedl, že on sám Mlejnka již nějakou dobu zná.

Bartošek: Pana Mlejnka jsem s Rakušanem pouze seznámil. To zdůrazňuji
Foto: Screen ČT24
Popisek: Jan Bartošek u Jakuba Železného

„Zdůrazňuji, pouze jsem je seznámil,“ uvedl k Mlejnkovi s Rakušanem Bartošek. Podle svých slov Mlejnka představil Rakušanovi jako bezpečnostního experta. Oba podle Bartoškových slov pocházejí ze stejného regionu.

Dodal také, že zárukou pro něj byla skutečnost, že Mlejnek má prověrku NBÚ na stupeň tajné. I z toho důvodu Mlejnka představil Rakušanovi jako experta. 

Ing. Jan Bartošek

  • KDU-ČSL
  • Místopředseda KDU-ČSL
  • místopředseda PS PČR

Jak se však ukázalo podle zjištění serveru Seznam Zprávy, Mlejnek minimálně od roku 2012 udržoval pravidelné kontakty s Michalem Redlem – podnikatelem, jenž je nyní ve vazbě kvůli kauze Dozimetr. To však podle svých slov Bartošek nevěděl.

„V této situaci by měl být hlavní a nezpochybnitelnou autoritou Národní bezpečnostní úřad. Pokud udělí panu Mlejnkovi prověrku na stupeň přísně tajné, důvěřoval bych jeho expertize více než mediálnímu honu,“ dodal pak závěrem Bartošek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pic ho... Rozstříleného Fica operují, někde se baví

19:03 Pic ho... Rozstříleného Fica operují, někde se baví

Slovenský premiér Robert Fico byl dnes postřelen, když po výjezdním zasedání vlády vyšel mezi lidi. …