Bártovy krysy opouštějí loď. Pozoruhodné pojednání o osudu jednoho poslaneckého klubu

29.05.2017 21:37

Ač byl nezařazený poslanec Milan Šarapatka zvolen na kandidátce hnutí Úsvit, nyní věští poslancům této strany nepěkný konec. Označuje tuto stranu za stádo Víta Bárty. Sám odešel z poslaneckého klubu hnutí kvůli neshodám s tehdejším předsedou strany Tomiem Okamurou.

Bártovy krysy opouštějí loď. Pozoruhodné pojednání o osudu jednoho poslaneckého klubu
Foto: Úsvit přímé demokracie
Popisek: Ing. Mgr. Milan Šarapatka PhD.

„Předevčírem oznámil své nové angažmá ve straně Realisté pana Robejška poslanec Úsvitu Lank. Včera ‚práskla dveřmi‘ Úsvitu poslankyně Hnyková. A dokonce i pastýř Bártova ovčího stáda v parlamentu, předseda poslaneckého klubu Úsvitu Černoch by podle svých vlastních slov ‚rád ve sněmovně zůstal, a jedná proto s různými stranam“‘. Úsvit totiž, údajně proti vůli své členské základny, nebude vůbec do sněmovny kandidovat. Jinými slovy, štědré státní dotace poskytnuté Úsvitu byly úspěšně vyčerpány, a proto je třeba se posunout o dům dál,“ napsal na svém profilu na serveru ParlamentníListy.cz poslanec Šarapatka.

Šarapatka přiznává, že byl i on zvolen do sněmovny za toto hnutí, ale opustil ji kvůli tomu, že se s Tomiem Okamurou nepohodl v pohledu na zahraniční politiku. Poslanecký klub této strany opustil dokonce jako první. Ale rozhodně to prý nebylo kvůli postupně mizejícím preferencím.

Celé vyjádření naleznete zde.

Paradoxní podle Šarapatky je, že zatímco Úsvit zkomírá, Okamurova nová strana Svoboda a přímá demokracie je na tom tak dobře, že se zřejmě do sněmovny znovu dostane. Ti, kteří Okamuru „zradili“, však podle Šarapatky „ostrouhají“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…