Bavorský premiér: Dvě stě tisíc běženců ročně. Víc Německo prostě nezvládne

03.01.2016 11:16

Německo by mělo podle bavorského premiéra Horsta Seehofera přijímat nanejvýš 200 000 uprchlíků ročně. V rozhovoru s nedělníkem Bild am Sonntag tak konkretizoval požadavek své Křesťanskosociální unie (CSU), která minulý rok přišla s požadavkem stanovení horní hranice pro přijímání uprchlíků. Spolková vláda to ale odmítá.

Bavorský premiér: Dvě stě tisíc běženců ročně. Víc Německo prostě nezvládne
Foto: Peter Števkov
Popisek: Imigranti ve stanici Keléti

„Ze zkušeností z minulosti mohu říci: V Německu nemáme problém s přistěhováním 100 000 až nanejvýš 200 000 žadatelů o azyl a uprchlíků před občanskou válkou ročně,“ řekl předseda CSU německému listu.

„Tento počet je zvládnutelný a při něm funguje i integrace. Všechno, co jde nad to, je podle mě příliš,“ dodal Seehofer.

Bavorský politik zdůraznil, že kromě těchto uprchlíků přijde ještě mnoho přistěhovalců, kteří těží z volného pohybu osob v EU nebo jsou cíleně zváni do Německa. „To je ještě jednou asi půl milionu lidí,“ podotkl Seehofer.

Bavorský premiér se obává, že počet uprchlíků bude v tomto roce bez příslušných opatření ještě výrazně vyšší než loni. „Hlavním cílem pro rok 2016 musí být omezení počtu přistěhovalců. Od tohoto cíle jsme v současnosti velmi vzdáleni,“ řekl.

Seehofer připomněl, že jenom v prosinci do Bavorska přicházelo v průměru 4 000 uprchlíků denně. „V přepočtu na rok by to bylo kolem 1,5 milionu. To je více než za celý rok 2015 a v žádném případě by to nebylo zvládnutelné,“ konstatoval Seehofer.

V uplynulém roce do Německa podle bavorské vlády přišlo téměř 1,1 milionu uprchlíků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…