Bavorský premiér vytáhl na Merkelovou ve sporu o běžence těžký kalibr. A z Berlína se ozvala podobně drsná ozvěna

10.10.2015 15:57

Bavorský premiér Horst Seehofer (CSU) se postavil proti své kancléřce Angele Merkelové a jasně řekl, že se musí omezit proud uprchlíků mířící na jih Německa, protože tamní úřady přestávají tak mohutnou lidskou vlnu zvládat. Buď se zpřísní kontrola na hranicích, nebo budou uprchlíci ihned posílání do jiných spolkových zemí. Merkelové dokonce pohrozil soudem. A přišla ostrá reakce...

Bavorský premiér vytáhl na Merkelovou ve sporu o běžence těžký kalibr. A z Berlína se ozvala podobně drsná ozvěna
Foto: Hans Štembera
Popisek: Německo, jak jej možná neznáte

Bavorský premiér Seehofer na pátečním jednání bavorské vlády oznámil, že jeho vláda v příštím roce vydá stovky milionů eur, přesněji řečeno po přepočtu 13,2 miliardy korun na integraci uprchlíků. Za tyto peníze se budou stavět nové byty, pořádat jazykové kurzy a tak podobně. Informuje o tom server Echo24 s odvoláním na Deutsche Welle.

„Těchto 489 milionů eur jsou dobře investované peníze. Neúspěšná integrace přistěhovalců by nás vyšla mnohem dráž,“ řekl Seehofer. Zároveň však vyjádřil názor, že je třeba razantně omezit příliv uprchlíků do země, pokud chce Německo situaci nadále zvládat a přesvědčit své občany, že to, co se děje, je rozumné a oni se mají také zapojit. Postavil se tím proto koaliční vládě (CSD/CSU) kancléřky Angely Merkelové a sociálních demokratů. A právě od nich přišla ostrá reakce.

„Seehofer není král Ludvík II. a není na Neuschwansteinu, kde by mohl jednoduše zvednout padací most. Je to čirý nesmysl,“ řekl zástupce předsedy sociálních demokratů Ralf Stegner.

Němečtí zelení označují Seehofera za populistu a německá kancléřka mu vzkázala, že brány Německa zůstávají otevřené všem těm, kteří prchají před válkou. Seehofer si ovšem trvá na svém a hrozí Merkelové, že berlínskou vládu zažaluje třeba u ústavního soudu, pokud nebude jiné cesty.


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…